Quantcast
ΔΝΤ: Πάνω από ένα τρίτο των μεταβολών των μετοχών οφείλεται στις αναδυόμενες αγορές - enikonomia.gr
share

ΔΝΤ: Πάνω από ένα τρίτο των μεταβολών των μετοχών οφείλεται στις αναδυόμενες αγορές

δημοσιεύτηκε:

Οι μεταβολές στις τιμές των περιουσιακών στοιχείων στις αναδυόμενες αγορές εξηγούν πάνω από το ένα τρίτο των αυξομειώσεων στις διεθνείς τιμές των μετοχών και τις συναλλαγματικές ισοτιμίες, σύμφωνα με έρευνα του ΔΝΤ που περιλαμβάνεται στην έκθεση του Ταμείου για την Παγκόσμια Χρηματοπιστωτική Σταθερότητας (Global Financial Stability Report).

Η ανάλυση του ΔΝΤ διαπιστώνει ότι ο κύριος λόγος, που ενισχύεται η σημασία των αναδυόμενων αγορών σε άλλες χώρες, είναι η αυξανόμενη χρηματοπιστωτική ολοκλήρωση παρά η αύξηση του ποσοστού τους στο παγκόσμιο ΑΕΠ και εμπόριο.

Για παράδειγμα, σημειώνεται, ότι ενώ οι οικονομικές ειδήσεις από την Κίνα επηρεάζουν τις τιμές των μετοχών διεθνώς, οι συνέπειες από τα σοκ των κινεζικών μετοχών παραμένουν περιορισμένες σε σχέση με αυτές από τα σοκ αναδυόμενων οικονομιών που είναι πιο ενοποιημένες χρηματοπιστωτικά, όπως της Βραζιλίας, του Μεξικό και της Νότιας Αφρικής. Διεθνώς, επίσης, οι μετοχές των πιο χρεωμένων εταιρειών είναι πιο πιθανό να πληγούν από εξωτερικά σοκ.

Σημειώνεται, ωστόσο, ότι η Κίνα είναι μοναδική περίπτωση μεταξύ των αναδυόμενων αγορών, καθώς οι ειδήσεις σχετικά με την ανάπτυξη της οικονομίας της έχουν μία σημαντικά και αυξανόμενη επίδραση στις διεθνείς τιμές των μετοχών.

Η έκθεση σημειώνει ότι οι υπεύθυνοι για την άσκηση των πολιτικών πρέπει να λαμβάνουν υπόψη τις οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις των αναδυόμενων αγορών.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.