Quantcast
Συναντήσεις Λαγκάρντ με Μέρκελ, Ντάισελμπλουμ και Τόμσεν - enikonomia.gr
share

Συναντήσεις Λαγκάρντ με Μέρκελ, Ντάισελμπλουμ και Τόμσεν

δημοσιεύτηκε:

Μπαράζ επαφών θα έχει αυτή την εβδομάδα η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ, με την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, τον Πολ Τόμσεν και τον Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Στις συναντήσεις αυτές, θα τεθεί επί τάπητος η συμμετοχή του Ταμείου στο τρίτο ελληνικό πρόγραμμα προσαρμογής, όπως επιθυμεί η Γερμανία..

Η επικεφαλής του ΔΝΤ πηγαίνει στη Γερμανία για να παρουσιάσει στην Φρανκφούρτη την ατζέντα της εαρινής συνόδου του Ταμείου στην Ουάσιγκτον (15-17 Απριλίου) σε ομιλία της με θέμα τις παγκόσμιες οικονομικές προοπτικές και προτεραιότητες.

Παράλληλα, σήμερα ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε υποδέχεται στο Βερολίνο τον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, με αφορμή σειρά εκδηλώσεων του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών με τίτλο «Έτσι ηχεί η Ευρώπη».

Αν και ούτε η Γερμανία αλλά ούτε και το Ταμείο επιθυμούν μια διαφωνία, σήμερα αυτή είναι μάλλον αναπόφευκτη, σημειώνει η Süddeutsche Zeitung.

Τόσο ο Ντάισελμπλουμ  όσο και ο Τόμσεν θέλουν να θέσουν στο τραπέζι το συντομότερο ζήτημα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, την οποία, ως γνωστόν, απορρίπτει ο Σόιμπλε.

Είναι ωστόσο σαφές στον πρόεδρο του Eurogroup ότι θέτοντας το ζήτημα της διαγραφής μέρους του χρέους ξεκινά ενδεχομένως και πάλι μια δημόσια συζήτηση για το μέλλον της Ελλάδας στην ευρωζώνη, σημειώνει η Süddeutsche Zeitung.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.