Quantcast
Τσίπρας - Κόστα: Η Ευρώπη πρέπει να αφήσει πίσω τις πολιτικές λιτότητας - enikonomia.gr
share

Τσίπρας – Κόστα: Η Ευρώπη πρέπει να αφήσει πίσω τις πολιτικές λιτότητας

δημοσιεύτηκε:

«Πιστεύουμε πως η Ευρώπη πρέπει να αφήσει πίσω τις πολιτικές λιτότητας» τονίζει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε αναρτήσεις του στο Twitter, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η συνάντηση του με τον Πορτογάλο πρωθυπουργό Αντόνιο Κόστα στο Μέγαρο Μαξίμου. Σημείωσε επίσης ότι «Διεκδικούμε μια δημοκρατική, προοδευτική Ευρώπη με κοινωνική δικαιοσύνη και κοινωνική συνοχή» σημειώνει ο κ. Τσίπρας.

Αναλυτικά οι δύο αναρτήσεις του πρωθυπουργού στο Twitter:

«Υποδεχτήκαμε τον Πρωθυπουργό της Πορτογαλίας κ. Α. Κόστα. Πιστεύουμε πως η Ευρώπη πρέπει να αφήσει πίσω της τις πολιτικές λιτότητας».

«Διεκδικούμε μια δημοκρατική, προοδευτική Ευρώπη με κοινωνική δικαιοσύνη και κοινωνική συνοχή».

Παράλληλα ο κ. Τσίπρας επισήμανε την πολύ κρίσιμη συγκυρία κατά την οποία λαμβάνει χώρα η συνάντησή τους, υποδεχόμενος τον Πορτογάλο ομόλογό του Αντόνιο Κόστα, στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Είμαστε αντιμέτωποι με μια πολυμέτωπη κρίση, στην οικονομία, την ασφάλεια και φυσικά το μεταναστευτικό», ανέφερε ο κ. Τσίπρας για να σημειώσει: «Οπότε πιστεύω ότι όλες αυτές οι δυσκολίες μάς υποχρεώνουν να προχωρήσουμε μπροστά, με σκοπό να προωθήσουμε μια εναλλακτική ατζέντα».

«Και τώρα» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός «είναι πιο σημαντικό, από ποτέ, να προωθήσουμε μια ατζέντα αλληλεγγύης, κοινωνικής συνοχής και δημοκρατίας».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.