Quantcast
Betty΄s Bakery: Ένας φούρνος βγαλμένος από την παράδοση - enikonomia.gr
share

Betty΄s Bakery: Ένας φούρνος βγαλμένος από την παράδοση

δημοσιεύτηκε:

Της ΜΑΙΡΗΣ Ι.  ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

 

Μία εικόνα βγαλμένη από την παράδοση… Ένα ποδήλατο που μοιράζει στα σπίτια φρέσκο ζεστό ψωμί, ζυμωμένο με προζύμι, βιολογικό αλεύρι και αλεσμένο σε πετρόμυλο. Αυτό είναι το concept του Betty΄s Bakery, μία μικρή επιχείρηση – φούρνος που ζυμώνει κάθε μέρα καρβέλια με τον παραδοσιακό τρόπο, τα οποία στη συνέχεια διανέμονται είτε σε επιλεγμένα σημεία πώλησης, είτε με ποδήλατα, στα σπίτια.

Παραδοσιακές είναι και οι γεύσεις, οι οποίες παραπέμπουν σε εποχές όπου το ψωμί ήταν οικογενειακή υπόθεση. Η γκάμα με την οποία ξεκίνησε να δραστηριοποιείται η μικρή επιχείρηση περιλαμβάνει ηπειρώτικο ψωμί φτιαγμένο από κίτρινο (χωριάτικο) αλεύρι, ανθό αλατιού και εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο, ψωμί ολικής άλεσης απλό και διπλοκοσκινισμένο, με αλάτι εμποτισμένο σε κόκκινο κρασί, αλλά και σίκαλης με κύμινο, φτιαγμένο με  προζύμι.

Η φαντασία όμως συνεχίζεται, με το λανσάρισμα λευκού ψωμιού με μέλι και λεβάντα, δύο γεύσεις εμπνευσμένες από τη Σίφνο.

Πίσω από το concept –  που μετρά μόλις ένα μήνα ζωής – βρίσκεται ένας νέος και εξαιρετικά δραστήριος άνθρωπος, η Ελισάβετ Κουλούρη, που για χρόνια είχε συνδέσει το όνομά της με το χώρο της επικοινωνίας και του marketing. Έχοντας συμπληρώσει 15 χρόνια έντονης δραστηριότητας στους απαιτητικούς αυτούς τομείς, αποφάσισε να ασχοληθεί με το ψωμί, να κάνει το χόμπι της δουλειά και να μεταδώσει την αγάπη της σε όσο περισσότερο κόσμο μπορεί. 

Αρχικά δοκίμασε να φτιάξει ψωμί με προζύμι μόνη της. Όταν διαπίστωσε ότι η διαδικασία αυτή της αρέσει, αποφάσισε να τελειοποιήσει τις γνώσεις της, γι΄ αυτό και  παρακολούθησε εξειδικευμένα σεμινάρια σε Ελλάδα και Βρετανία. Στη συνέχεια αναζήτησε μικρούς παραγωγούς, για να συνεργαστεί μαζί τους και να προμηθευτεί πρώτες ύλες της ελληνικής γης, όπως βιολογικό αλεύρι, κριθάρι και άλλα απαραίτητα συστατικά, με απαραίτητη προϋπόθεση όμως να συνοδεύονται από αναγνωρισμένα πιστοποιητικά ποιότητας.

Οι πρώτες ενδείξεις είναι ιδιαίτερα θετικές για την Ε. Κουλούρη, η οποία αν και δηλώνει ότι εργάζεται 15 ώρες την ημέρα, ωστόσο η αποδοχή του κόσμου και οι προοπτικές που βλέπει ότι ανοίγονται μπροστά της, αποτελούν γι΄ αυτήν «κινητήριο δύναμη».

Το ψωμί προς το παρόν διανέμεται σε Αθήνα, Φιλοθέη και Ψυχικό. Στόχος όμως του Betty’s Bakery είναι να επεκταθεί και σε άλλες περιοχές. Στο μενού τους επίσης,  έχουν εντάξει το ψωμί και τα εστιατόρια ΙΤ στη Σκουφά και το 48 Urban Garden στη Γκαλερί Ιλεάννα Τούντα, ενώ ξεκίνησαν οι παραδόσεις σε σπίτια και χώρους εργασίας με μηνιαία συνδρομή.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.