Quantcast
Τέλη Απριλίου η 3η Οικονομική Διάσκεψη της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών - enikonomia.gr
share

Τέλη Απριλίου η 3η Οικονομική Διάσκεψη της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών

δημοσιεύτηκε:

Στις 20 Απριλίου 2016 θα πραγματοποιηθεί η Οικονομική Διάσκεψη της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών, με θέμα «Προκλήσεις για την Ανάκαμψη».

Πρόκειται για την 3η Οικονομική Διάσκεψη της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο King George.

 Μάλιστα, ανάμεσα στους ομιλητές που έχουν ήδη επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους στη σύσκεψη συγκαταλέγονται:

– Πάνος Καμμένος, υπουργός Εθνικής Άμυνας, πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων

– Έλενα Κουντουρά, αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού

– Αλέξανδρος Χαρίτσης, υφυπουργός Οικονομικών, Ανάπτυξης & Τουρισμού

– Νίκος Δένδιας, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, πρώην υπουργός Ανάπτυξης, Δικαιοσύνης και Άμυνας.

– Κωστής Χατζηδάκης, αντιπρόεδρος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, πρώην υπουργός Ανάπτυξης, Μέλος του Ελληνικού Κοινοβουλίου με τη Νέα Δημοκρατία

– Όλγα Κεφαλογιάννη, συντονίστρια Ομάδας Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής & Εμπορίου της Νέας Δημοκρατίας, μέλος του Ελληνικού Κοινοβουλίου, πρώην υπουργός Τουρισμού.

– Θεόδωρος Φέσσας, Πρόεδρος Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ)

– Στέλιος Παπαδόπουλος, μέλος Δ.Σ. & Γενικός Διευθυντής, Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ)

– Αθανάσιος Σαββάκης, Πρόεδρος Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος

– Αθανάσιος Πότσης, Πρόεδρος Ένωσης Ελληνικών Βιομηχανιών Διαστημικής Τεχνολογίας και Εφαρμογών (ΕΒΙΔΙΤΕ)

– Μανώλης Παναγιωτάκης, πρόεδρος Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού

– Θεόδωρος Κιτσάκος, διευθύνων σύμβουλος Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου

– Θάνος Ντόκος, Γενικός Διευθυντής Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ)

– Αθανάσιος Πλατιάς, Καθηγητής Στρατηγικής, Τμήμα Διεθνών & Ευρωπαϊκών Σπουδών,  Πανεπιστήμιο Πειραιά

– Νίκος Βέττας, Γενικός Διευθυντής Ιδρύματος Οικονομικών & Βιομηχανικών Ερευνών    (ΙΟΒΕ) Καθηγητής, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Πρωταρχική επιδίωξη της διάσκεψης είναι να διευρύνει και να βαθύνει το δημόσιο διάλογο γύρω από τις δυναμικές και τις προϋποθέσεις για τη σταθεροποίηση της χώρας και της οικονομίας, με στόχο την οριστική έξοδο από την κρίση. Σαν Έλληνες επιχειρηματίες, που πιστεύουμε και έχουμε επενδύσει στις δυνατότητες του τόπου και τις δεξιότητες των ανθρώπων του, εστιάζουμε στους κεντρικούς άξονες που θα κρίνουν την αποφασιστική στροφή στην ανάκαμψη. Στόχος της διάσκεψης είναι να αναδείξει τις σημαντικές προκλήσεις, τις καίριες προϋποθέσεις, τις προοπτικές και τις ευκαιρίες της κρίσιμης αυτής περιόδου.

H EENE αποτελείται από ένα σημαντικό αριθμό 80 και πλέον δυναμικών Ελλήνων επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στην Ελληνική και τη διεθνή αγορά, σε ένα ευρύ φάσμα κλάδων όπως ο τουρισμός, η ναυτιλία, οι υπηρεσίες υγείας, το διεθνές εμπόριο και οι εξαγωγές, η κατασκευή και τα έργα υποδομών. Τα μέλη της Ένωσης στηρίζουν έμπρακτα και αναδεικνύουν το λεγόμενο “Πατριωτικό Επιχειρείν”, που συνοψίζεται στο τρίπτυχο, μένουμε στην Ελλάδα, δημιουργούμε πλούτο στην Ελλάδα, δημιουργούμε θέσεις εργασίας στην Ελλάδα.

Στο πλαίσιο της 3ης διάσκεψης οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να αναλύσουν: α) τις γεωοικονομικές εξελίξεις όπως αυτές διαμορφώνονται από τις μεγάλες προκλήσεις στην ευρύτερη γεωγραφική περιοχή της ΝΑ Ευρώπης και της Μεσογείου, β) την Ελληνική επιχειρηματικότητα ως κρίσιμο αναπτυξιακό μοχλό και κλειδί για την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας – συμπεριλαμβανομένης της κρισιμότητας των επενδύσεων, της χρηματοδότησης και της ρευστότητας, γ) την αποφασιστική, αναγκαία, στροφή σε μια παραγωγική, εξωστρεφή, εξαγωγική οικονομία που πρωτοπορεί, καινοτομεί και διακρίνεται στον παγκόσμιο ανταγωνισμό, και δ) τις προοπτικές και τις εξελίξεις στους τομείς του Τουρισμού και της Ναυτιλίας ειδικότερα, με αναφορά τόσο στις προκλήσεις όσο και στις επενδυτικές ευκαιρίες που ανοίγουν.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.