Quantcast
Wall Street: Έκλεισε με μικρά κέρδη - Άνοδος των τραπεζικών μετοχών για πέμπτη ημέρα - enikonomia.gr
share

Wall Street: Έκλεισε με μικρά κέρδη – Άνοδος των τραπεζικών μετοχών για πέμπτη ημέρα

δημοσιεύτηκε:

Με μικρή άνοδο έκλεισε η Wall Street, με τον τραπεζικό δείκτη να σημειώνει κέρδη για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα.

Ο Dow Jones σημείωσε άνοδο 0,1% στις 17.926 μονάδες. Οριακά κέρδη είχε ο S&P 500, ενώ ο δείκτης των χρηματοπιστωτικών εταιρειών του αυξήθηκε 0,3%. Με μικρές μεταβολές έκλεισε και ο Nasdaq.

Οι επενδυτές πήραν μία γεύση των κερδών πρώτου τριμήνου μεγάλων αμερικανικών τραπεζών, τα οποία στήριξαν τον κλάδο, που εξακολουθεί, όμως, να έχει τη χειρότερη επίδοση στον S&P 500 φέτος.

Η Bank of America ανακοίνωσε μείωση κερδών στο πρώτο τρίμηνο, τα οποία πλήγηκαν από τα χαμηλότερα έσοδα στον τομέα της διαχείρισης χαρτοφυλακίου και από τα χαμηλά επιτόκια. Η Wells Fargo ανακοίνωσε, επίσης, μείωση κερδών το πρώτο τρίμηνο, λόγω της πτώσης των τιμών του πετρελαίου. Ωστόσο, τα αποτελέσματα και των δύο τραπεζών ήταν καλύτερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών και αυτό εξηγεί τη θετική αντίδραση της αγοράς.

Ακόμη, όμως, και αν τα αποτελέσματα που θα ανακοινώνονται το επόμενο διάστημα συνεχίσουν να είναι καλύτερα των προβλέψεων, ορισμένοι αναλυτές αναφέρουν ότι η αγορά θα είναι δύσκολο να κινηθεί πολύ υψηλότερα από τα σημερινά της επίπεδα, λόγω των αδύναμων προοπτικών της παγκόσμιας οικονομίας και των σχετικά υψηλών αποτιμήσεων στην Wall Street.

Η μετοχή της Bank of America αυξήθηκε 2,5% , ενώ της Wells Fargo δεν παρουσίασε σημαντική μεταβολή. Η μετοχή της JP Morgan αυξήθηκε 1,3%, την επομένη της ανακοίνωσης από την τράπεζα καλύτερων του αναμενόμενου αποτελεσμάτων.

Στην Ευρώπη, ο δείκτης Stoxx 600 αυξήθηκε 0,3%, κλείνοντας με κέρδη για πέμπτη συνεχόμενη συνεδρίαση.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.