Quantcast
Wall Street: Πάνω από τις 18.000 μονάδες ο Dow Jones για πρώτη φορά από τον Ιούλιο - enikonomia.gr
share

Wall Street: Πάνω από τις 18.000 μονάδες ο Dow Jones για πρώτη φορά από τον Ιούλιο

δημοσιεύτηκε:

Πάνω από τις 18.000 μονάδες κινήθηκε σήμερα ο Dow Jones, για πρώτη φορά από τις 20 Ιουλίου του 2015, εν μέσω γενικότερης ανόδου της Wall Street. Ο Dow έκλεισε με κέρδη 107 μονάδων ή 0,6% στις 18.004 μονάδες. Κέρδη 0,7% για τον S&P 500 και 0,4% για τον Nasdaq.

Ο Dow σημειώνει κέρδη σχεδόν 15% από τα μέσα Φεβρουαρίου, καθώς υποχώρησαν οι έντονοι φόβοι των αρχών του έτους για την αμερικανική οικονομία, οι τιμές του πετρελαίου ανέκαμψαν και η Fed έστειλε το μήνυμα ότι δεν βιασθεί για περαιτέρω αυξήσεις των επιτοκίων. Από την αρχή του έτους, ο Dow σημειώνει άνοδο 3,3%.

Παρά την ισχυρή ανοδική κίνηση των μετοχών, το ράλι τους έχει επιβραδυνθεί. Η παγκόσμια ανάπτυξη παραμένει υποτονική, οι τιμές της ενέργειας παραμένουν, παρά την πρόσφατη άνοδό τους, σε χαμηλά επίπεδα και τα εταιρικά κέρδη δεν είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά.

Οι μετοχές ενεργειακών εταιρειών σημείωσαν άνοδο 1,4%, που ήταν η μεγαλύτερη μεταξύ των κλαδικών δεικτών του S&P 500. Οι μετοχές των εταιρειών καταναλωτικών ειδών αυξήθηκαν μετά από μία σειρά ενθαρρυντικών τριμηνιαίων αποτελεσμάτων.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.