Quantcast
Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια: Πττώση 0,3% για τον Stoxx 600 - enikonomia.gr
share

Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια: Πττώση 0,3% για τον Stoxx 600

δημοσιεύτηκε:

Πτωτικά έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά από τρεις συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις, με τους επενδυτές να εξακολουθούν να μην πείθονται από το πρόγραμμα στήριξης της EKT.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχώρησε 0,3%, περιορίζοντας απώλειες έως και 1,1% που σημείωνε ενδοσυνεδριακά. Η ΕΚΤ διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκιά της, όπως αναμενόταν, και ο Μάριο Ντράγκι δήλωσε ότι είναι έτοιμος να ενισχύσει το πρόγραμμα στήριξης, εάν οι προοπτικές επιδεινωθούν.

Ο τραπεζικός δείκτης αυξήθηκε για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα, κλείνοντας σε υψηλό επίπεδο μήνα. Αν και το πρόσφατο ράλι των μετοχών έχει οδηγήσει τον Stoxx 600 σε άνοδο 15% από τα χαμηλά επίπεδα του Φεβρουαρίου, οι επενδυτές παραμένουν επιφυλακτικοί αναφορικά με την αποτελεσματικότητα της πολιτικής ποσοτικής χαλάρωσης της κεντρικής τράπεζας. Οι αναλυτές έχουν αναθεωρήσει πτωτικά και τις προβλέψεις τους για τα εταιρικά κέρδη το 2016, αναμένοντας τώρα ότι θα είναι μειωμένα σε σχέση με το 2015.

Η μετοχή της Volkswagen σημείωσε άνοδο 5,1% μετά την ανακοίνωσή της ότι συμφώνησε με τις αμερικανικές Αρχές για το σκάνδαλο χειραγώγησης των εκπομπών αερίων των πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων της.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.