Quantcast
ΕΚΤ: Αρχίζει αγορές εταιρικών ομολόγων και από την πρωτογενή αγορά τον Ιούνιο - enikonomia.gr
share

ΕΚΤ: Αρχίζει αγορές εταιρικών ομολόγων και από την πρωτογενή αγορά τον Ιούνιο

δημοσιεύτηκε:

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα αρχίσει από τον Ιούνιο αγορές εταιρικών (μη τραπεζικών) ομολόγων, τόσο από τη δευτερογενή όσο και από την πρωτογενή αγορά (με εξαίρεση τους τίτλους που εκδίδουν δημόσιες επιχειρήσεις). 

Η ΕΚΤ ανακοίνωσε σήμερα τις βασικές τεχνικές παραμέτρους του προγράμματος αγοράς εταιρικών ομολόγων (CSPP), το οποίο αποφάσισε στις 10 Μαρτίου, παράλληλα με την αύξηση του συνολικού προγράμματός της αγορών ομολόγων στα 80 δις. ευρώ μηνιαίως από 60 δις. ευρώ. 

Τις αγορές των ομολόγων θα κάνουν έξι εθνικές κεντρικές τράπεζες – του Βελγίου, της Γερμανίας, της Ισπανίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας και της Φινλανδίας – από συγκεκριμένες χώρες της Ευρωζώνης η κάθε μία, με την ΕΚΤ να συντονίζει τις αγορές.

Τα εταιρικά ομόλογα θα είναι επιλέξιμα για αγορές, εφόσον έχουν αξιόχρεο με βάση τις προβλέψεις του Ευρωσυστήματος, δηλαδή έχουν βαθμό πιστοληπτικής αξιολόγησης από έναν τουλάχιστον οίκο που είναι τουλάχιστον BBB- ή το ισοδύναμό του. Τα ομόλογα πρέπει να έχουν νόμισμα αναφοράς το ευρώ, η απομένουσα έως τη λήξη διάρκειά τους να είναι από έξι μήνες έως 30 χρόνια και οι εταιρείες που τα εκδίδουν να έχουν την έδρα τους στην Ευρωζώνη και να μην είναι θυγατρικές τραπεζών.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.