Quantcast
Wall Street: Πτώση 0,8% του Nasdaq μετά τα απογοητευτικά κέρδη Microsoft και Alphabet - enikonomia.gr
share

Wall Street: Πτώση 0,8% του Nasdaq μετά τα απογοητευτικά κέρδη Microsoft και Alphabet

δημοσιεύτηκε:

Tα απογοητευτικά κέρδη της Microsoft και της Alphabet επιβάρυναν τους δείκτες της Wall Street και ιδιαίτερα τον Nasdaq που έκλεισε με απώλειες 0,8%. Κέρδη 0,2% σημείωσε ο Dow Jones στις 18.005 μονάδες, ενώ ο S&P 500 κατέγραψε οριακή άνοδο. 

Η μετοχή της Microsoft βυθίστηκε 7,3%, αφαιρώντας 28 μονάδες από τον Dow Jones, και η μετοχή της Alphabet (μητρικής εταιρείας της Google) 6%, καθώς τα κέρδη αμφότερων υστέρησαν των προσδοκιών των αναλυτών. Οι ενεργειακές εταιρείες αυξήθηκαν, μαζί με την τιμή του αργού πετρελαίου.

Ο Dow Jones κινείται κοντά στις 18.000 μονάδες, σημειώνοντας κέρδη σχεδόν 3% το 2016, αλλά οι επενδυτές δυσκολεύονται να βρουν νέα ώθηση στη διάρκεια μίας περιόδου υποτονικών εταιρικών αποτελεσμάτων. «Αυτό που τελικά μετρά είναι η προοπτική κερδοφορίας – αυτό είναι το πρόβλημα», δήλωσε διαχειριστής κεφαλαίων, προσθέτοντας: «Είμαστε σε μία χρονιά που είναι δύσκολο να έχουμε αύξηση κερδών».

Η μετοχή της General Electric μειώθηκε 1,5% μετά την ανακοίνωση από την εταιρεία αυξημένων εσόδων και λειτουργικών κερδών στο πρώτο τρίμηνο.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.