Quantcast
Riksbank: Η σουηδική κορώνα παραμένει ισχυρή - enikonomia.gr
share

Riksbank: Η σουηδική κορώνα παραμένει ισχυρή

δημοσιεύτηκε:

Η σουηδική κορώνα κινείται προς λανθασμένη κατεύθυνση με την απειλή μιας μεγάλης ανατίμησης να θέτει σε κίνδυνο τις προβλέψεις για την οικονομική ανάπτυξη, τόνισε ο υποδιοικητής της Riksbank, Per Jansson.

Η τράπεζα χρειάζεται να προετοιμαστεί προκειμένου να αποτρέψει μια σφοδρή ανατίμηση «πριν να είναι πολύ αργά», επεσήμανε ο τραπεζίτης σήμερα. Η αποτυχία να δράσει, μπορεί να σημαίνει πως οι προβλέψεις για οικονομική ανάπτυξη περίπου 4% «μπορούν να ξεχαστούν», πρόσθεσε.

Μεταξύ των 10 νομισμάτων που παρακολουθεί το Bloomberg, η σουηδική κορώνα σημειώνει τις ισχυρότερες επιδόσεις –με εξαίρεση το γεν. Στο μεταξύ η Riksbank επέκτεινε αυτό το μήνα το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων, σε μια προσπάθεια να αποτρέψει μια περαιτέρω ανατίμηση του νομίσματος. Το βασικό της επιτόκιο παρέμεινε στο -0,5%.

Η Jansson τόνισε ότι η κορώνα ανεβαίνει γρηγορότερα απ’ ότι είχε προβλέψει η τράπεζα και ότι ο ίδιος ήλπιζε σε ένα πιο αδύναμο νόμισμα μετά την ανακοίνωση των επιπρόσθετων μέτρων ποσοτικής χαλάρωσης στις 21 Απριλίου.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.