Quantcast
H ψηφοφορία για τα προαπαιτούμενα δοκιμάζει τη συνοχή της κυβέρνησης - enikonomia.gr
share

H ψηφοφορία για τα προαπαιτούμενα δοκιμάζει τη συνοχή της κυβέρνησης

δημοσιεύτηκε:

Κυβερνητικούς τριγμούς προκαλεί η διαφοροποίηση βουλευτών του κυβερνητικού συνασπισμού από τη ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, το οποίο περιλαμβάνει τις ρυθμίσεις για τα «κόκκινα» δάνεια, που στην ουσία προστατεύουν μόνο το 25% των δανειοληπτών.

Πρώτος ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Νίκος Νικολόπουλος δήλωσε ότι δεν  πρόκειται να ψηφίσει το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα καθώς διαφωνεί με τους πλειστηριασμούς ακινήτων. Η πρόθεση του Γαβριήλ Σακελλαρίδη ότι δεν θα παραστεί στη σημερινή ψηφοφορία οδήγησε τον πρωθυπουργό να ζητήσει την παραίτησή του.

Ο κ. Σακελλαρίδης είναι βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Α’ Αθηνών και διετέλεσε υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος της πρώτης κυβέρνησης Τσίπρα από τον Ιανουάριο 2015 μέχρι τον Ιούλιο 2015.

Tη θέση του Γαβριήλ Σακελλαρίδη στη Βουλή των Ελλήνων θα καταλάβει ο Χριστόφορος Βερναρδάκης, αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και πρώτος επιλαχών βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Α’ εκλογική περιφέρεια της Αθήνας.

OΙ ενστάσεις των βουλευτών το τελευταίο εικοσιτετράωρο εκδηλώθηκαν επίμονα με σημείο τριβής τη διάταξη για την επιβολή φόρου στο κρασί, ενώ μούδιασμα υπήρξε και για τις ρυθμίσεις που αφορούν στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας.

 Εντονη φημολογία υπάρχει τις τελευταίες ώρες ότι δεν ψηφίσουν το πολυνομοσχέδιο οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Καραγιαννίδης ,Στάθης Παναγούλης και Βασιλική Κατριβάνου.

Πάντως το μήνυμα του Μαξίμου είναι σαφές: “Όποιος δε συμμορφώνεται με τις αποφάσεις του κόμματος , θα πρέπει να παραιτείται παραδίδοντας την έδρα του. Το κόμμα ανέδειξε τους βουλευτές και η έδρα ανήκει στο κόμμα”.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.