Quantcast
Goldman Sachs: Σημαντική η διατήρηση καλής συνεργασίας της κινεζικής και της αμερικανικής οικονομίας - enikonomia.gr
share

Goldman Sachs: Σημαντική η διατήρηση καλής συνεργασίας της κινεζικής και της αμερικανικής οικονομίας

δημοσιεύτηκε:

Η διατήρηση μιας καλής σχέσης μεταξύ της Κίνας και των ΗΠΑ είναι “πραγματικά” σημαντική για τη διατήρηση της ισορροπίας στο διεθνές οικονομικό σύστημα, υποστηρίζει κορυφαίος Αμερικανός τραπεζίτης.

“Είναι πραγματικά σημαντικό για το παγκόσμιο ΑΕΠ, είναι σημαντικό για το περιβάλλον, αλλά και για τον υπόλοιπο κόσμο, οι δύο χώρες να συνεργάζονται,” δηλώνει ο Γκάρι Κον πρόεδρος της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας Goldman Sachs, στο κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων, Xinhua.

Στη διάρκεια της ομιλίας του, στον 8ο Στρατηγικό κι Επενδυτικό Διάλογο Κίνας-ΗΠΑ, ο Κον τόνισε ότι οι δύο πλευρές έχουν έναν ανοιχτό και ουσιαστικό διάλογο, με ανταλλαγή απόψεων. Παράλληλα, τόνισε ότι ο φετινός διάλογος επικεντρώθηκε σε ζητήματα περιβάλλοντος, σχετικά με την “πράσινη χρηματοδότηση,” τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, αλλά και την αξιοποίηση των δυνατοτήτων των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

“Καθώς είναι οι δύο μεγαλύτερες οικονομίες στον κόσμο, η Κίνα και οι ΗΠΑ πρέπει να έχουν μια ουσιαστική σχέση συνεργασίας,” δήλωσε χαρακτηριστικά ο Κον.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.