Την είσοδό του στην αγορά γιαουρτιού από το φρέσκο γάλα των παραγωγών του ανακοίνωσε ο Συνεταιρισμός ΘΕΣγάλα, μετά από δύο μήνες επιτυχημένης λειτουργίας των πρώτων καταστημάτων στην Αθήνα.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, τους δύο πρώτους μήνες από την εγκατάσταση των αυτόματων πωλητών φρέσκου γάλακτος και γαλακτοκομικών προϊόντων στην Αθήνα, η συνολική κατανάλωση στην πρωτεύουσα ξεπέρασε τους 700 τόνους, ενώ με την προσθήκη των νέων καταστημάτων, υπολογίζεται ότι, μόνο στην Αθήνα, θα καταναλώνονται καθημερινά πάνω από 20.000 μπουκάλια φρέσκου γάλακτος ΘΕΣγάλα.
Με την παραγωγή στραγγιστού γιαουρτιού, που ακολουθεί την διάθεση νέων τυριών (γραβιέρα κομμάτι και γραβιέρα τριμμένη), τα καταστήματα των αυτόματων πωλητών γάλακτος εξελίσσονται σε μικρές γαλακτοκομικές γωνιές. Το πλήρες στραγγιστό γιαούρτι είναι ήδη διαθέσιμο στους καταναλωτές, στο διευρυμένο πλέον δίκτυο του ΘΕΣγάλα, που με την νέα επέκταση, θα περιλαμβάνει πλέον 53 καταστήματα, στις τρεις πόλεις που προμηθεύει καθημερινά το φρέσκο γάλα και τα γαλακτοκομικά του προϊόντα: Αθήνα 20 καταστήματα, Λάρισα 16 καταστήματα, Θεσσαλονίκη 17 καταστήματα.
Ο πρόεδρος ΔΣ του Συνεταιρισμού, Θανάσης Βακάλης, σημείωσε σχετικά: «Η είσοδός μας στην αγορά του γιαουρτιού είναι για τον Συνεταιρισμό ένα ακόμη μεγάλο βήμα που κάνουμε σε μια ιδιαίτερα δύσκολη συγκυρία για την αγορά γάλακτος της χώρας μας. Η εδραίωσή μας στη διάθεση του φρέσκου γάλακτος, μας επιτρέπει να υλοποιούμε με συνέπεια το πλάνο μας για τη δημιουργία νέων προϊόντων, πάντοτε από το φρέσκο γάλα που παράγουμε καθημερινά στις φάρμες μας. Η εξέλιξη των αυτόματων πωλητών γάλακτος σε γαλακτοκομικές γωνιές, 24ωρης λειτουργίας, κάνει πράξη τη βασική μας στόχευση: να φέρνουμε ποιοτικά, ασφαλή προϊόντα από τον παραγωγό απ’ευθείας στον καταναλωτή»