Στην Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά το Παγκόσμιο Συνέδριο των Αρχιμαγείρων «Worldchefs
Congress & Expo 2016» που θα διεξαχθεί από τις 24 έως 27 Σεπτεμβρίου.
Το συνέδριο στηρίζουν η Ομοσπονδία Αρχιμαγείρων
Ελλάδος (εθνικός φορέας υποδοχής), καθώς και οι Λέσχες Αρχιμαγείρων Αθήνας,
Βορείου Ελλάδας, Κρήτης, Δωδεκανήσου και Κυκλάδων και της Κέρκυρας (τοπικοί
φορείς υποδοχής) και οι χορηγοί επικοινωνίας του. Χορηγοί είναι: Bill Gallagher Young Chefs Forum η Nestle και η Figgio.
Ειδικότερα, μέσω του συνεδρίου δίνεται η μοναδική ευκαιρία να προβληθεί στη διεθνή γαστρονομική
κοινότητα η Θεσσαλονίκη, η Ελλάδα, η γαστρονομία της, ο πολιτισμός και οι
παραδόσεις της, που συνεπάγονται ανάπτυξη, σε εξαγωγές και εξαγώγιμες δράσεις.
Η Θεσσαλονίκη πρόκειται να υποδεχτεί περίπου 1.000
επαγγελματίες του κλάδου, προκειμένου να παρακολουθήσουν από κοντά έμπειρους,
καταξιωμένους στην παγκόσμια γαστρονομική κοινότητα, chefs, να γνωρίσουν τα
ελληνικά προϊόντα και τις νοστιμιές της Μεσογείου και να συμμετάσχουν σε
διαγωνισμούς μαγειρικής υψηλού επιπέδου. Ακόμη στο συνέδριο αυτό θα υπάρξουν σημαντικές συναντήσεις μεταξύ των επαγγελματιών
του κλάδου από διάφορες χώρες, ενώ θα φιλοξενήσει 34 ομιλητές από όλο τον
κόσμο, καθένας από τους οποίους θα καταδείξει μία διαφορετική πλευρά της
παγκόσμιας γαστρονομίας.
Μεταξύ άλλων η γενική διευθύντρια και εκπρόσωπος της εταιρείας ARTION, Δέσποινα Αμαραντίδου ανέφερε ότι:
«Το Συνέδριο αποτελεί ευκαιρία για τις Ελληνικές Λέσχες Αρχιμαγείρων καθώς και
την ελληνική επιχειρηματική κοινότητα που δραστηριοποιούνται στο χώρο των τροφίμων,
να εκπροσωπήσουν τα μέλη τους, τα προϊόντα τους, αλλά και την ίδια τη χώρα μας
στους ξένους προσκεκλημένους».