Quantcast
«Βυθίζεται» η στερλίνα - enikonomia.gr
share

«Βυθίζεται» η στερλίνα

δημοσιεύτηκε:

Έντονες διακυμάνσεις σημειώνει η στερλίνα στις διεθνείς αγορές συναλλάγματος.

Μετά το κλείσιμο της κάλπης του δημοψηφίσματος στη Βρετανία, το βρετανικό νόμισμα εκτοξεύθηκε στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 6 μηνών, πάνω από το όριο του 1,50 δολ., αντιδρώντας στις δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας και έδιναν προβάδισμα στο Bremain.

Στη συνέχεια όμως και ύστερα από τη δημοσιοποίηση των πρώτων αποτελεσμάτων που ήταν υπέρ του Brexit έφθασε να υποχωρεί έως και κατα 6%.

Νωρίς το πρωί η στερλίνα κατέγραφε σημαντική πτώση της τάξεως του 8% έναντι του δολαρίου, με την ισοτιμία τους στα 1,36 δολάρια. Το βρετανικό νόμισμα υποχώρησε από το υψηλό έτους των 1,5015 δολαρίων που άγγιξε μετά την δημοσκόπηση της YouGov που έδειξε νίκη του Bremain με ποσοστό 52%. Πρόκειται για την μεγαλύτερη ημερήσια πτώση στην ιστορία του βρετανικού νομίσματος που κινείται στα χαμηλότερα επίπεδα εδώ και 30 χρόνια.

Απώλειες καταγράφει έναντι του δολαρίου και το ευρωπαϊκό νόμισμα, διολισθαίνοντας 0,8%. Νωρίτερα το ευρώ άγγιξε υψηλό έξι εβδομάδων έναντι του αμερικάνικου νομίσματος, στα 1,142 δολάρια, λαμβάνοντας ώθηση από τις ελπίδες για παραμονή της Βρετανίας στο μπλοκ των 28.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.