Quantcast
Κύπρος: Τα 120 εκατ. ευρώ αναμένεται να ξεπεράσουν τα έσοδα από τον γαμήλιο τουρισμό το 2016 - enikonomia.gr
share

Κύπρος: Τα 120 εκατ. ευρώ αναμένεται να ξεπεράσουν τα έσοδα από τον γαμήλιο τουρισμό το 2016

δημοσιεύτηκε:

Περισσότερα από 120 εκατομμύρια ευρώ αναμένονται να είναι τα έσοδα του γαμήλιου τουρισμού από τους ξένους πολίτες για την Κύπρο το 2016, δήλωσε η Τουριστικός Λειτουργός του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού (ΚΟΤ) Αντιγόνη Καποδίστρια στο ΚΥΠΕ.

Παράλληλα, αυξάνονται τα έσοδα από την τέλεση πολιτικών γάμων από ξένους τουρίστες αυτό το καλοκαίρι.

Ειδικότερα, η κ. Καποδίστρια ανέφερε ότι: « Τα ζευγάρια που επιθυμούν να συνδυάσουν τον γάμο τους με τον τουρισμό, έρχονται κυρίως από Αγγλία, Ισραήλ, Λίβανο, Ρωσία, άλλες ρωσόφωνες χώρες, και από άλλα μέρη του κόσμου. Πρόκειται για μια βιομηχανία που αποτελεί σημαντικότατο έσοδο για τον τουρισμό μας και το οποίο δεν λήφθηκε σοβαρά υπόψη. Βέβαια υπάρχει και κινείται η βιομηχανία που έχει σχέση με αυτόν τον τομέα του τουρισμού. Έχουμε έσοδα πέραν των 120 εκ. ευρώ, που περιλαμβάνουν όλα τα έξοδα που έχουν σχέση με αυτό το κομμάτι του τουρισμού. Μόνο οι εισπράξεις από εκδόσεις γάμου ανέρχονται στα 2,5 εκ. ευρώ. Είναι επίσης, η δαπάνη από την τέλεση γάμων από τις δημοτικές αρχές και άλλα έσοδα που αφορούν τις διανυκτερεύσεις, την σίτιση , τα ανθοπωλεία, τα κεράσματα, τα πάρτυ. Υπάρχει και ο Σύνδεσμος Διοργανωτών Γάμου που ιδρύθηκε ύστερα από πρωτοβουλία του ΚΟΤ και που βρίσκεται στα χέρια των ιδιωτών».

Οι πολιτικοί γάμοι ανέρχονται κατά μέσον όρον στους 8 χιλιάδες τον χρόνο αλλά φέτος λόγω και της αυξημένης τουριστικής ροής προς την Κύπρο αναμένεται να σημειώσουν σημαντική άνοδο.

Μαζί με τα ζευγάρια, έρχονται και οι συγγενείς και οι φίλοι τους που κατά μέσον όρο, και πάλι, ανέρχονται πέραν των 250 χιλιάδων, ένας αριθμός που συνεχώς αυξάνεται. Περίπου με ένα ζευγάρι έρχονται από 10 μέχρι 60 άτομα. Εκτός από τους πολιτικούς γάμους, μια μικρότερη μερίδα προτιμά τον θρησκευτικό γάμο. Πάντως, πρόκειται για μια βιομηχανία που πρέπει να προβληματίσει ιδιαίτερα τις τουριστικές αρχές του τόπου μας, εφόσον ο αριθμός των επισκεπτών που τελούν τους γάμους τους στην Κύπρο, ολοένα και αυξάνεται.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.