Quantcast
Η εργασία από απόσταση κάνει… καλό σε εργαζόμενους και επιχειρήσεις - enikonomia.gr
share

Η εργασία από απόσταση κάνει… καλό σε εργαζόμενους και επιχειρήσεις

δημοσιεύτηκε:

Πρόσφατη έκθεση της Regus έρχεται να επιβεβαιώσει ότι το 50% των εργαζομένων, παγκοσμίως, ήδη δουλεύει εκτός γραφείου κατά μέσο όρο 2,5 ημέρες την εβδομάδα.

Πολλά είναι τα στοιχεία που επιβεβαιώνουν ότι η ευέλικτη εργασία τείνει να γίνει ο κανόνας. Η εταιρεία Citrix, σε δική της αναφορά, προβλέπει ότι το 2020 το ποσοστό των εταιρειών που θα προσφέρουν εργασία από απόσταση θα φθάσει το 89%, ενώ μια σχετική έρευνα που διενεργήθηκε από τη Vodafone, δείχνει ότι το 86% των πολυεθνικών εταιρειών θέτει την εφαρμογή της ευέλικτης τηλεργασίας ως θέμα μέτριας ή υψηλής προτεραιότητας.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο, πολλοί λόγοι αποδεικνύουν ότι η εργασία από απόσταση βοηθάει εργαζομένους και επιχειρήσεις, διαταράσσοντας το παραδοσιακό ωράριο 9.00 πμ–5.00 μμ στο γραφείο. Μεταξύ αυτών είναι:

Α) Λιγότερο άγχος για όσους εργάζονται εκτός γραφείου

Πρόσφατη έκθεση της FlexJobs αναφέρει ότι το 91% των ερωτηθέντων εργαζομένων απάντησε ότι η εργασία από απόσταση τους βοηθάει να φροντίζουν περισσότερο τον εαυτό τους, ενώ το 90% δηλώνει ότι με αυτόν τον τρόπο εργασίας θα μειωνόταν τα επίπεδα του άγχους που έχουν σήμερα.

Β) Ποικιλία επιλογών

Το να μπορεί κανείς να επιλέγει είναι πολύ σημαντικό. Γιατί θα πρέπει εργαζόμαστε με έναν καθορισμένο τρόπο; Μέσω της εργασίας από απόσταση, μπορείς να ρυθμίσεις τις δυνάμεις και το πρόγραμμά σου και να αποφύγεις την υπερκόπωση, κερδίζοντας χρόνο γι’ αυτά που πραγματικά θες να κάνεις.

Γ) Γλιτώνουμε χρόνο από τη μετακίνηση προς και από τη δουλειά

Δ) Οι εξ’ αποστάσεως χώροι είναι καλύτεροι από το γραφείο 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.