Quantcast
Αμετάβλητα τα επιτόκια από την κεντρική τράπεζα της Πολωνίας - enikonomia.gr
share

Αμετάβλητα τα επιτόκια από την κεντρική τράπεζα της Πολωνίας

δημοσιεύτηκε:

Αμετάβλητα διατήρησε τα επιτόκια η κεντρική τράπεζα της Πολωνίας σε ιστορικό χαμηλό, για όγδοη συνεδρίαση, προτού μια αλλαγή ηγεσίας στο συμβούλιο πολιτικής της κεντρικής τράπεζας από τον επόμενο μήνα, βάλει τη νομισματική χαλάρωση ξανά στην ατζέντα.

Το συμβούλιο νομισματικής πολιτικής διατήρησε το βασικό επιτόκιο αναφοράς επτά εβδομάδων στο 1,5% την Τετάρτη, αντίστοιχα με τις εκτιμήσεις 32 οικονομολόγων που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Bloomberg.

Η αλλαγή της φρουράς στην κεντρική τράπεζα υπόσχεται να αναμορφώσει τη νομισματική πολιτική στην Πολωνία καθώς δύο μέλη της 10μελούς επιτροπής ετοιμάζονται να φύγουν πριν από την επόμενη συνεδρίαση στις 13-14 Ιανουαρίου.

Το κυβερνών κόμμα Νόμος και Δικαιοσύνη δήλωσε πως αναζητά υποψηφίους που θα υποστηρίζουν τις μειώσεις επιτοκίων και θέλει η κεντρική τράπεζα να βοηθήσει ώστε να τονωθεί η οικονομική ανάπτυξη με ένα πρόγραμμα φθηνών δανείων. 

“Το νέο συμβούλιο νομισματικής πολιτικής τον επόμενο χρόνο μπορεί να είναι πιο τολμηρό. Οι μειώσεις των επιτοκίων φαίνονται πιθανές και η άποψή μας είναι ότι δεν μπορείς να αποκλείσεις κάποια μη συμβατικά μέτρα από την κεντρική τράπεζα”, τόνισε ο Piotr Kalisz, οικονομολόγος στη Citigroup.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.