Quantcast
Μorgan Stanley: Πιέσεις από τους επενδυτές για μείωση κόστους - enikonomia.gr
share

Μorgan Stanley: Πιέσεις από τους επενδυτές για μείωση κόστους

δημοσιεύτηκε:

Η απόφαση της Morgan Stanley να περικόψει εκατοντάδες θέσεις εργασίας στην μονάδα δραστηριοτήτων σταθερού εισοδήματος, είχε ως αποτέλεσμα σειρά συναντήσεων με τους μετόχους, στις οποίες οι τελευταίοι αναρωτιούνται γιατί η εταιρεία δεν προχώρησε πιο επιθετικά στην μείωση του κόστους της εν λόγω μονάδας, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται η Wall Street Journal.

Σε κατ’ ιδίαν συναντήσεις και σε μια σειρά συναντήσεων του ομίλου που οργανώθηκαν από αναλυτές, διαχειριστές κεφαλαίων από επιχειρήσεις όπως η Moore Capital Management, η JP Morgan Chase &Co και η Epoch Investment Partners, «βομβάρδισαν” τα στελέχη της Morgan Stanley με ερωτήσεις που ξεκινούν στα τέλη Οκτωβρίου, σχετικά με το γιατί δεν είχε περικόψει τις δαπάνες παρά τις λίγες ενδείξεις αναβίωσης του σταθερού εισοδήματος.
Οι επενδυτές ήθελαν η εταιρεία να μειώσει την έκθεσή της στις ασταθείς δραστηριότητες και ανησυχούν για τα σημάδια ότι σχεδιάζει να παραμείνει στην ίδια τροχιά, ακόμη και να επεκταθεί. Έχουν απογοητευτεί από το ότι οι δραστηριότητες σταθερού εισοδήματος έχουν επιβαρύνει τα συνολικά κέρδη της Morgan Stanley και έχουν επισκιάσει τις επιτυχίες της σε άλλες μονάδες.

Ορισμένοι μέτοχοι ήλπιζαν ότι η εταιρεία θα είχε ενημερώσει τα σχέδιά της για μείωση του κόστους νωρίτερα φέτος.
Η Morgan Stanley σχεδιάζει να περικόψει περίπου το 25% των λιγότερων από 1.700 εργαζόμενων στην εν λόγω μονάδα. Η απόφαση αντανακλά την εξασθένιση των ελπίδων της Wall Street ότι οι αγορές χρέους θα ανακάμψουν σύντομα, αυξάνοντας τα έσοδα. Η κίνηση αυτή επίσης ακολουθεί την άφιξη ενός νέου επικεφαλής για το σύνολο του trading, του Edward Pick.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.