Quantcast
Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια: Οριακή πτώση του Stoxx Europe 600 - enikonomia.gr
share

Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια: Οριακή πτώση του Stoxx Europe 600

δημοσιεύτηκε:

Χωρίς σημαντικές μεταβολές, κοντά στο υψηλό επίπεδο τριμήνου, έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς η πτώση των εταιρειών πρώτων υλών επισκίασε την αισιοδοξία για πρόσθετα μέτρα νομισματικής στήριξης από την ΕΚΤ.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 υποχώρησε λιγότερο από 0,1%, με τις μεταλλευτικές εταιρείες να σημειώνουν τη μεγαλύτερη πτώση. Η μετοχή της ArcelorMittal έκανε βουτιά 8,9% μετά την πρόβλεψη της Vale ότι οι τιμές του χάλυβα θα βουλιάξουν περισσότερο το επόμενο έτος. Η μετοχή της ιρλανδικής τράπεζας Anglo American υποχώρησε 2,2% στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2009 τουλάχιστον.

Ο Stoxx 600 είχε σημειώσει στη διάρκεια της συνεδρίασης άνοδο έως 0,6%, μετά τα στοιχεία που έδειξαν ότι ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη παρέμεινε απρόσμενα αμετάβλητος τον Νοέμβριο, ενισχύοντας τα στοιχήματα ότι ο Πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, θα ανακοινώσει αύριο πρόσθετα μέτρα στήριξης.

Μετά την απώλεια των κερδών αυτών, ο Stoxx κινήθηκε ανοδικά και πάλι για λίγο, καθώς το ευρώ εξασθένησε έναντι του δολαρίου μετά τα στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.