Quantcast
Υπ.Οικονομίας: Το 20% των κοινοτικών πόρων σε δράσεις κατά της κλιματικής αλλαγής - enikonomia.gr
share

Υπ.Οικονομίας: Το 20% των κοινοτικών πόρων σε δράσεις κατά της κλιματικής αλλαγής

δημοσιεύτηκε:

Το 20% από το σύνολο των πόρων των διαρθρωτικών ταμείων (του ΕΣΠΑ 2014-2020) θα δοθούν σε παρεμβάσεις καταπολέμησης της κλιματικής αλλαγής, ποσοστό που υπερβαίνει κατά 30% την υποχρέωση της χώρας βάση των διεθνών συμφωνιών, αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονμίας.

«Παρά την υποτίμηση (του στόχου καταπολέμησης της κλιματικής αλλαγής) και τον κακό σχεδιασμό της προηγούμενης προγραμματικής περιόδου ΕΣΠΑ υπάρχουν δυνατότητες για σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας και αύξησης της ενεργειακής αποδοτικότητας», σημειώνεται και προστίθεται:

«Ο τομέας των μεταφορών διαθέτει το μεγαλύτερο δυναμικό για εξοικονόμηση ενέργειας, συνεισφέροντας κατά 36% στην επίτευξη του στόχου, ακολουθούμενος από τον τριτογενή και τον οικιακό τομέα με 30% και 29%, αντίστοιχα. Στον τελευταίο, παρατηρείται σημαντικό δυναμικό βελτίωσης καθώς η πλειονότητα των υφιστάμενων κτιρίων είναι χαμηλής ενεργειακής απόδοσης».

Για τις μεταποιητικές επιχειρήσεις σημειώνεται ότι «έχουν σημαντικά περιθώρια βελτίωσης της ενεργειακής τους απόδοσης και κατ’ επέκταση της αποδοτικότητάς τους». Επίσης, «οι τομείς της γεωργίας, κτηνοτροφίας, δασοπονίας και αλιείας παρουσιάζουν δυνατότητες παραγωγής ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές, καθώς και δυνατότητες εξοικονόμησης ενέργειας».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.