Quantcast
Αντιπαράθεση Opel - ARD για τις μετρήσεις στο Zafira 1.6 CDTi - enikonomia.gr
share

Αντιπαράθεση Opel – ARD για τις μετρήσεις στο Zafira 1.6 CDTi

δημοσιεύτηκε:

Νέα αντιπαράθεση έχει ξεσπάσει μεταξύ Opel και ARD σχετικά με τις εκπομπές CO2 αλλά και την κατανάλωση καυσίμου στο Zafira 1,6 CDTi αναφέρει το Reuters.

Ειδικότερα ο γερμανικός τηλεοπτικός σταθμός ARD σε σχετικό ρεπορτάζ του ανέφερε πως η κατανάλωση καυσίμου αλλά και οι εκπομπές CO2 από το Opel Zafira 1.6 CDTi υπερβαίνουν σε ποσοστό 20% τις πιστοποιημένες μετρήσεις της εταιρείας.

Μάλιστα σύμφωνα με το ρεπορτάζ οι δοκιμές πραγματοποιήθηκαν από την ίδια την Opel σε εργαστήριο μέτρησης εκπομπών CO2 της Ελβετίας και σύμφωνα με τα αποτελέσματα οι μετρήσεις ήταν υψηλότερες σε ποσοστό 20% από εκείνες που δηλώνει η εταιρεία.

Η αυτοκινητοβιομηχανία από την μεριά της ανέφερε πως: «Οι τιμές που δημοσιεύει η Opel είναι σωστές και οι μετρήσεις CO2 αλλά και εκείνες της κατανάλωσης ορίζονται από σχετική νομοθεσία.».

Επίσης η περιβαλλοντική ομάδα της Γερμανίας DUH δήλωσε τον Οκτώβριο πως το Zafira 1.6 CDTi είχε δείξει υπερβολικές εκπομπές οξειδίου του αζώτου, αλλά και πάλι η Opel δεν δέχθηκε τα αποτελέσματα των μετρήσεων.

Πάντως η DUH ανακοίνωσε πλασματικές μετρήσεις και για το Renault Espace σημειώνοντας πως οι εκπομπές του αυτοκινήτου είναι 25 φορές υχψηλότερες από τα νόμιμα όρια των δοκιμών.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.