Quantcast
NYT: Ζητούν αυστηρότερο έλεγχο στα όπλα - enikonomia.gr
share

NYT: Ζητούν αυστηρότερο έλεγχο στα όπλα

δημοσιεύτηκε:

Για πρώτη φορά από το 1920,  με σημερινό πρωτοσέλιδο άρθρό τους οι New York Times, ζητούν να επιβληθεί αυστηρότερος έλεγχος στα πυροβόλα όπλα μετά το φονικό στην Καλιφόρνια, το πιο πολύνεκρο που έχει σημειωθεί τα τρία τελευταία χρόνια στις ΗΠΑ.

Με τίτλο «Να βάλουμε τέλος στην επιδημία των πυροβόλων όπλων στην Αμερική», το κύριο άρθρο της εφημερίδας επικρίνει τους αιρετούς αξιωματούχους για την ευθύνη τους στο ζήτημα αυτό και ζητεί την απαγόρευση ορισμένων τύπων όπλων για τους απλούς πολίτες.

 «Αποτελεί ηθικό έγκλημα και εθνική ντροπή το γεγονός ότι πολίτες μπορούν να αγοράζουν νομίμως όπλα που προορίζονται ειδικά για να σκοτώνουν ανθρώπους με κτηνώδη ταχύτητα και αποτελεσματικότητα», αναφέρεται στο κύριο άρθρο.

Το κείμενο αυτό, το οποίο ανέβηκε στο Ίντερνετ χθες το βράδυ και περιλαμβάνεται στην έντυπη έκδοση του σημερινού φύλλου της εφημερίδας, δημοσιεύεται μετά το φονικό της Τετάρτης από ένα ζευγάρι στο Σαν Μπερναρντίνο στην Καλιφόρνια και είχε αποτέλεσμα το θάνατο 14 ανθρώπων και τον τραυματισμό 21.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.