Quantcast
Οι όροι για τη συμμετοχή της Βρετανίας στον ΠΟΕ θα εξαρτηθούν κατά πολύ από τους όρους του διαζυγίου με την ΕΕ - enikonomia.gr
share

Οι όροι για τη συμμετοχή της Βρετανίας στον ΠΟΕ θα εξαρτηθούν κατά πολύ από τους όρους του διαζυγίου με την ΕΕ

δημοσιεύτηκε:

Οι μελλοντικοί όροι για τη συμμετοχή της Βρετανίας στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου (ΠΟΕ) θα εξαρτηθούν κατά πολύ από τους όρους του ‘διαζυγίου’ μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Λονδίνου, δήλωσε σήμερα ο γενικός διευθυντής του ΠΟΕ.

Η Βρετανία είναι μέλος του ΠΟΕ, αλλά μόλις αποχωρήσει από την ΕΕ, ο κατάλογος με τις δεσμεύσεις της Ένωσης – μια λίστα με τους δασμούς, τις ποσοστώσεις και τα δικαιώματα σε επιδοτήσεις – δεν ισχύουν πλέον για τη Βρετανία.

«Μόλις (οι Βρετανοί) αποχωρήσουν, νομικά οι κατάλογοι της ΕΕ δεν θα ισχύουν για αυτούς… Τα άλλα μέλη του ΠΟΕ θα μπορούσαν εύλογα να πουν: Δεν μου αρέσει αυτό. Θα πρέπει να αλλάξουμε το τάδε ή το δείνα», δήλωσε ο Ρομπέρτο Αζεβέντο σε επιχειρηματικό σεμινάριο στο Όσλο.

«Πολλά θα εξαρτηθούν από τους όρους του διαχωρισμού στις διαπραγματεύσεις μεταξύ της Βρετανίας και της ΕΕ. Αυτό ίσως έχει ένα θετικό αντίκτυπο στο πώς τα άλλα μέλη του ΠΟΕ το βλέπουν αυτό».

«Δεν νομίζω ότι η παγκόσμια οικονομία σε αυτό το χρονικό σημείο μπορεί να αντέξει περαιτέρω αναταραχή. Όσο λιγότερη αναταραχή έχουμε, τόσο το καλύτερο. Όσο γρηγορότερα διαμορφωθούν οι εμπορικές σχέσεις μεταξύ της Βρετανίας, της ΕΕ και άλλων μελών του ΠΟΕ, τόσο το καλύτερο».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.