Quantcast
Έχουμε οδικό χάρτη εξόδου από την κρίση και την επιτροπεία, διαβεβαιώνει ο Τσίπρας - enikonomia.gr
share

Έχουμε οδικό χάρτη εξόδου από την κρίση και την επιτροπεία, διαβεβαιώνει ο Τσίπρας

δημοσιεύτηκε:

Στο ερώτημα για το αν οι προεκλογικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ τον Γενάρη για αύξηση του κατώτατου μισθού, κατάργηση του ΕΝΦΙΑ κ.α. έχουν εξαλειφθεί πλήρως, ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε πως «ανεβήκαμε ένα δύσβατο βουνό και στόχος μας είναι να φτάσουμε στην κορυφή, αλλά υποχρεωθήκαμε να αλλάξουμε διαδρομή, μέσα από ένα δύσβατο μονοπάτι που θα μας επιτρέψει να επιβιώσουμε, αλλά και σταδιακά να φύγουμε από την επιτροπεία μέσω της ανάκαμψης της οικονομίας».

Ο πρωθυπουργός στη συνέντευξή του στην ΕΡΤ είπε πως «δε μιλάμε για κανένα success story όπως έκανε ο κ. Σαμαράς, αλλά για έναν οδικό χάρτη εξόδου από την κρίση».

Διευκρίνισε ότι η συμφωνία που πέτυχε η κυβέρνηση προβλέπει πρωτογενές πλεόνασμα κατά 20 δις ευρώ χαμηλότερα από ότι εκείνη του κ. Σαμαρά. Ο προϋπολογισμός του 2016 προβλέπει δημοσιονομική προσαρμογή 5,7 δις ευρώ, ενώ εκείνος του τελευταίου χρόνου της κυβέρνησης Σαμαρά προέβλεπε δημοσιονομική προσαρμογή 10 δις ευρώ. Και όμως εμείς ακούμε συνεχώς για «φοροκαταιγίδα», ότι «διαλύεται το σύμπαν». Ας λένε ό, τι θέλουν, όμως αυτό που κάνουν είναι επικίνδυνο καθώς διαλύουν την ψυχολογία του κόσμου». 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.