Quantcast
Ο Τζουκάνοβιτς δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος για την πρωθυπουργία - enikonomia.gr
share

Ο Τζουκάνοβιτς δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος για την πρωθυπουργία

δημοσιεύτηκε:

Ο απερχόμενος πρωθυπουργός του Μαυροβουνίου Μίλο Τζουκάνοβιτς δεν θα είναι υποψήφιος για να αναλάβει εκ νέου την πρωθυπουργία της χώρας, όπως ανακοίνωσε σήμερα η προεδρία του κυβερνώντος Δημοκρατικού Κόμματος Σοσιαλιστών (DPS), το οποίο κέρδισε στις εκλογές της 16ης Οκτωβρίου.

Ο Τζουκάνοβιτς αποφάσισε να προτείνει για τη θέση του πρωθυπουργού τον πρώην αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και στενό του σύμμαχος Ντούσκο Μάρκοβιτς, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Το DPS κέρδισε την πλειοψηφία των εδρών στο κοινοβούλιο, 36 από τις 81, στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές, όμως δεν έχει καταφέρει να συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία. Τώρα θα πρέπει να προσπαθήσει να σχηματίσει κυβέρνηση συνεργασίας είτε με τους Σοσιαλδημοκράτες, είτε με άλλα μικρότερα κόμματα.

Ο Τζουκάνοβιτς διατηρεί την εξουσία ως πρόεδρος ή πρωθυπουργός της χώρας εδώ και σχεδόν 25 χρόνια, με δύο μικρές διακοπές το 2006 και το 2010. Η αντιπολίτευση τον κατηγορεί για αυταρχισμό και διαφθορά.

Ο Ντούσκο Μάρκοβιτς, 58 ετών, ήταν μέχρι τώρα αντιπρόεδρος του DPS, ενώ από το 2005 ως το 2010 διετέλεσε επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών του Μαυροβουνίου.

Η κεντρική επιτροπή του κόμματος πρέπει να επιβεβαιώσει τον διορισμό του Μάρκοβιτς, κάτι που όμως θεωρείται τυπικό.

Από την πλευρά του ο Τζουκάνοβιτς, 54 ετών, δεν έχει διευκρινίσει αν θα εγκαταλείψει την πολιτική ή αν θα παραμείνει στην προεδρία του DPS.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.