Quantcast
Enterprise Greece: Ψάχνει επενδυτές για 400 σχέδια του αγροτοδιατροφικού τομέα - enikonomia.gr
share

Enterprise Greece: Ψάχνει επενδυτές για 400 σχέδια του αγροτοδιατροφικού τομέα

δημοσιεύτηκε:

Για 400 σχέδια του αγροτοδιατροφικού τομέα που έχει στο χαρτοφυλάκιό της ετοιμάζεται η Enterprise Greece στο επόμενο διάστημα να κάνει μια δυναμική προσπάθεια εξεύρεσης επενδυτών από το εξωτερικό, όπως επεσήμανε ο διευθύνων σύμβουλός της, Βελισσάριος Δότσης.

Στο πλαίσιο αυτό κάλεσε από το βήμα του συνεδρίου του Economist που πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη τους επιχειρηματίες του κλάδου να απευθυνθούν στην Enterprise Greece, η οποία αναλαμβάνει να τους υποστηρίξει στην αναζήτηση επενδυτικών κεφαλαίων από το εξωτερικό. Μεταξύ άλλων επισήμανε ότι η Enterprice Greece, στο επόμενο διάστημα, συνεργαζόμενη και με τους ιδιώτες του κλάδου, θα συνθέσει το νέο εθνικό branding για τον αγροτοδιατροφικό τομέα.

Είπε ακόμη ότι παρά το γεγονός ότι το προηγούμενο έτος καταγράφηκε μία μικρή πτώση, οι εξαγωγές μας παρουσίασαν εντυπωσιακή αύξηση κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης, σε όγκο και αξία. Ανέφερε ότι στο 7μηνο του 2015 οι ελληνικές εξαγωγές παρουσίασαν αύξηση 12,3% (1.16 δισ. ευρώ) σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα (εξαιρουμένων των πετρελαιοειδών)».

Ο κ. Δότσης εξέφρασε την εκτίμηση ότι ο αγροτοδιατροφικός τομέας διαθέτει τεράστια αναπτυξιακή δυναμική και αποτελεί βασικό πυλώνα του νέου αναπτυξιακού μοντέλου της χώρας που οφείλει να έχει ως επίκεντρό του τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Επισήμανε ότι «ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Ελλάδα έχουν επιδείξει επιχειρήσεις αλλά και επενδυτικοί όμιλοι από βόρεια Αμερική, Κίνα, Ρωσία, αραβικές χώρες και Βόρεια Ευρώπη, οι οποίοι επιθυμούν να εισέλθουν στην ελληνική αγορά ως στρατηγικοί επενδυτές σε ελληνικές επιχειρήσεις».

Διευκρίνισε ότι το ενδιαφέρον τους εστιάζεται επίσης τόσο στον τομέα των εξαγορών, όσο και στην ανάπτυξη νέων επενδύσεων Greenfield. Στο πλαίσιο αυτό, έφερε ως παραδείγματα την «είσοδο του ηγετικού αραβικού ομίλου στον τομέα της γεωργίας Al Dahra στους Μύλους Λούλη εντός του 2013 και τη συγχώνευση των εταιρειών Μύθος Ζυθοποιία και Ολυμπιακή Ζυθοποιία το 2014, ουσιαστική ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελλάδα από τον Όμιλο Carlsberg με πλάνο επενδύσεων άνω των 50 εκατ. ευρώ την πενταετία 2015-2019».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.