Quantcast
Σταθεροποιητικά κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια - enikonomia.gr
share

Σταθεροποιητικά κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

δημοσιεύτηκε:

Σταθεροποιητικά κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ενώ οι αμερικανικές αγορές αναμένεται να σημειώσουν νέα υψηλά ρεκόρ σήμερα, μετά τη χθεσινή αργία για την Ημέρα των Ευχαριστιών. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης μετοχών Stoxx Europe 600 υποχωρεί λιγότερο από 0,1%, αλλά παραμένει κοντά στα υψηλά επίπεδα μηνός.

Η τιμή του πετρελαίου μπρεντ υποχωρεί 1,1% στα 48,44 δολάρια το βαρέλι, ενώ πτωτικά κινούνται και οι τιμές του χρυσού και του χαλκού, ωθώντας προς τα κάτω τους δείκτες μετοχών των ενεργειακών εταιρειών και των εταιρειών πρώτων υλών.

Τα ασιατικά χρηματιστήρια έκλεισαν, ωστόσο, ανοδικά, ενώ ο δείκτης S&P 500 της Wall Street προβλέπεται να ανοίξει με κέρδη 0,2%, με βάση τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης (futures). Οι αμερικανικές μετοχές έχουν εκτιναχθεί τις τελευταίες εβδομάδες, ενισχυμένες από τις προσδοκίες για μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων και των ρυθμιστικών κανόνων και αύξηση των δαπανών για υποδομές, που θα οδηγήσουν τελικά σε ενίσχυση της ανάπτυξης και του πληθωρισμού.

Οι προσδοκίες αυτές ενίσχυσαν επίσης το δολάριο. Ο δείκτης WSJ της ισοτιμίας του αμερικανικού νομίσματος υποχωρούσε σήμερα 0,2% μετά τη χθεσινή άνοδό του στο υψηλότερο επίπεδο από το 2002. Η ισοτιμία του ευρώ διαμορφώνεται λίγο κάτω από τα 1,06 δολάρια. Η απόδοση των 10ετών ομολόγων του γερμανικού κράτους διαμορφώνεται στο 0,244%, σημειώνοντας μικρή μεταβολή από χθες.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.