Quantcast
Ο Τραμπ ανακοίνωσε τη διατήρηση 1.000 θέσεων εργασίας της Carrier Corp. στην Ιντιάνα - enikonomia.gr
share

Ο Τραμπ ανακοίνωσε τη διατήρηση 1.000 θέσεων εργασίας της Carrier Corp. στην Ιντιάνα

δημοσιεύτηκε:

Ο Ντόναλντ Τραμπ, εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ επισκέφτηκε χθες την πολιτεία της Ιντιάνα, προκειμένου να ανακοινώσει επίσημα την απόφαση της εταιρίας παραγωγής συσσωρευτών Carrier Corp., να κρατήσει περίπου 1.000 θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ, έναντι προηγούμενου σχεδίου για τη μεταφορά τους στο Μεξικό.

Η εξέλιξη αυτή σημειώθηκε ενώ στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας ο Τραμπ είχε επικρίνει την εταιρία ζητώντας τη διατήρηση των θέσεων εργασίας στη βιομηχανική μονάδα που διαθέτει στην Ιντιανάπολις, ενώ είχε απειλήσει τις αμερικανικές εταιρίες που μεταφέρουν θέσεις εργασίας στο εξωτερικό με την επιβολή υπέρογκων δασμών κατά την εισαγωγή των προϊόντων τους στην αμερικανική αγορά.

Η εταιρία είναι θυγατρική της επιχειρηματικής κοινοπραξίας United Technologies, ενώ σκοπεύει να μεταφέρει ακόμη 1.300 θέσεις εργασίας από την Ιντιάνα στο Μεξικό.

Μετά την ομιλία του στο Σινσινάτι, ο Τραμπ προγραμματίζει μέχρι την ορκωμοσία του στις 20 Ιανουαρίου να επισκεφτεί κι άλλες πόλεις σε “πολιτείες-κλειδιά” της προεκλογικής εκστρατείας που είχαν ουσιαστικό ρόλο στην προεδρική εκλογή του.

Οι ομιλίες που θα πραγματοποιήσει ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ θα έχουν ως βασικά σημεία τις προεκλογικές εξαγγελίες του για τη φορολογική ελάφρυνση της μεσαίας τάξης, την αναστολή εφαρμογής ομοσπονδιακών κανονιστικών διατάξεων που προκαλούν δυσκολίες στη λειτουργία των επιχειρήσεων, αλλά και την κατασκευή του τείχους στα σύνορα με το Μεξικό.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.