Quantcast
Σπίρτζης: Αμετάβλητη η τιμή της κάρτας απεριορίστων διαδρομών το 2016 - enikonomia.gr
share

Σπίρτζης: Αμετάβλητη η τιμή της κάρτας απεριορίστων διαδρομών το 2016

δημοσιεύτηκε:

Όπως ανέφερε ο Χρήστος Σπίρτζης στον Realfm 97,8 και την εκπομπή της Κάτιας Μακρή, αυξάνεται στα 90 λεπτά, από τα 70 που είναι σήμερα, η διάρκεια του εισιτηρίου για τις μετακινήσεις με τα μέσα μαζικής μεταφοράς στην Αθήνα, ενώ παραμένει ίδια η τιμή της κάρτας απεριορίστων διαδρομών.

Με αφορμή το γεγονός ότι από 1/1/2016 το κόμιστρο αυξάνεται στο 1,40 ευρώ, ο υπουργός Υποδομών δήλωσε ότι «τα εισιτήρια, παρότι αυξάνονται, λόγω του ΦΠΑ και όχι γιατί αυξάνουμε τα εισιτήρια -άρα το κόστος λειτουργίας των αστικών συγκοινωνιών- μένει σταθερή η κάρτα, την οποία χρησιμοποιεί ο κόσμος που πηγαίνει στο μεροκάματό του, μένει ανέγγιχτη η πρόβλεψη που είχαμε κάνει για τη μετακίνηση των ανέργων δωρεάν. Και αυτό είναι σωστό.

Και το τρίτο και σημαντικότερο είναι ότι ενώ ανεβαίνει λόγω του ΦΠΑ, θα αυξηθεί και ο χρόνος, θα επανέλθουμε εκεί που ήταν το εισιτήριο πριν μειωθεί, όπου μειώθηκε και ο χρόνος, βέβαια. Με αυτό το άλλοθι μειώθηκε ο χρόνος και μειώθηκε και το εισιτήριο. Και τώρα δεν είναι η τιμή του εισιτηρίου, είναι ο ΦΠΑ».

Στην επισήμανση ότι αυτό, το οποίο ενδιαφέρει εκείνον που μετακινείται με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, είναι ότι θα πληρώσει πιο ακριβά το εισιτήριο, ο ίδιος είπε:

«Αυτός που μετακινείται με τα μέσα μαζικής μεταφοράς καθημερινά, στις περισσότερες διαδρομές του δεν θα αυξηθεί, γιατί θα έχει κάρτα απεριόριστων διαδρομών».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.