Quantcast
Νότια Κορέα: Ανακάμπτουν οι εξαγωγές στον τομέα της πληροφορικής και των επικοινωνιών - enikonomia.gr
share

Νότια Κορέα: Ανακάμπτουν οι εξαγωγές στον τομέα της πληροφορικής και των επικοινωνιών

δημοσιεύτηκε:

Οι εξαγωγές προϊόντων από τον κλάδο της τεχνολογίας της πληροφορικής και των επικοινωνιών (ICT) από τη Νότια Κορέα, ανακάμπτουν για πρώτη φορά σε διάστημα 14 μηνών, παρά τη μειωμένη ζήτηση συσκευών κινητών τηλεφώνων.

Από την άλλη μεριά, οι εξαγωγές μικροκυκλωμάτων (chips)και εξαρτημάτων ηλεκτρονικών συσκευών αναπτύσσονται ταχύτατα, σύμφωνα με τα στοιχεία επίσημης αναφοράς, που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα.

Οι εξαγωγές ICT παρουσίασαν ετήσια αύξηση 3,3% στα 14,8 δισεκατομμύρια δολάρια το Νοέμβριο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείο Εμπορίου, Βιομηχανίας και Ενέργειας.

Οι εισαγωγές στον κλάδο ICT αυξήθηκαν κατά 0,5% στα 8,08 δισεκατομμύρια δολάρια, δημιουργώντας πλεόνασμα 6,72 δισεκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο συνέβαλε αποφασιστικά στο πλεόνασμα των 8 δισεκατομμυρίων δολαρίων, όλων των τεχνολογικών βιομηχανιών.

Οι εξαγωγές συσκευών κινητής τηλεφωνίας μειώθηκαν δραστικά κατά 27,4% στα 2,09 δισεκατομμύρια δολάρια, καθώς η Samsung Electronics ανέστειλε την παραγωγή και εμπορία του έξυπνου κινητού Galaxy Note 7, μετά τα περιστατικά υπερθέρμανσης και αυτανάφλεξης που παρατηρήθηκαν σε ολόκληρο τον κόσμο.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.