Quantcast
Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια: Πήραν την ανηφόρα μετά την άνοδο της τιμής του πετρελαίου - enikonomia.gr
share

Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια: Πήραν την ανηφόρα μετά την άνοδο της τιμής του πετρελαίου

δημοσιεύτηκε:

Το ράλι των τιμών του πετρελαίου οδήγησε στα ύψη της ενεργειακές μετοχές και σε κέρδη την ευρύτερη αγορά, μία μόλις ημέρα πριν από την αναμενόμενη αύξηση των επιτοκίων από τη Fed.

O πανευρωπαϊκός δείκτης μετοχών Stoxx Europe 600 σημείωνε άνοδο 2,8% πριν από λίγο, μετά τις μεγάλες χθεσινές απώλειες.

Ο αμερικανικός δείκτης Dow Jones σημείωνε κέρδη 189 μονάδων ή 1,1% στις 17.558 μονάδες.

Ακόμη υψηλότερα κέρδη για τον S&P 500 (1,2%) και τον Nasdaq (1,3%). Οι επενδυτές αναφέρουν ότι θα εστιάσουν στη διατύπωση της αυριανής ανακοίνωσης της Fed και στη συνέντευξη τύπου που θα ακολουθήσει για ενδείξεις σχετικά με τον ρυθμό και το χρονοδιάγραμμα μελλοντικών αυξήσεων των επιτοκίων.

Οι ενεργειακές μετοχές του S&P 500 έκαναν ράλι 2,5%, καθώς η ανάκαμψη των τιμών του πετρελαίου συνεχίστηκε για δεύτερη ημέρα, με την τιμή του αμερικανικού αργού να αυξάνεται 1,6% στα 36,93 δολάρια το βαρέλι. Ο δείκτης των μετοχών αυτών έχει κάνει βουτιά 8,2% τον Δεκέμβριο.

Ορισμένοι επενδυτές θεωρούν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ, που ανακοινώθηκαν σήμερα, ως πρόσθετη ένδειξη ότι η Fed θα αυξήσει τα επιτόκια. Οι τιμές καταναλωτή στις ΗΠΑ ήταν σταθερές τον Νοέμβριο, υπό το βάτος της πτώσης των τιμών του φυσικού αερίου. Ωστόσο, ο λεγόμενος πυρήνας του πληθωρισμού, που δεν περιλαμβάνει τα τρόφιμα και την ενέργεια, αυξήθηκε κατά 2% σε ετήσια βάση (σημειώνεται ότι 2% είναι ο στόχος της Fed για τον πληθωρισμό).

 

Πηγή: WSJ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.