Quantcast
Πτώση σημειώνουν οι ευρωαγορές - enikonomia.gr
share

Πτώση σημειώνουν οι ευρωαγορές

δημοσιεύτηκε:

Πτώση σημείωσαν οι ευρωπαϊκές μετοχές στο ξεκίνημα της σημερινής συνεδρίασης, υποχωρώντας περαιτέρω από τα υψηλότερα επίπεδα του έτους στα οποία είχαν ανέλθει προσφάτως, με την φαρμακοβιομηχανία Actelion να προσφέρει στήριξη αφού εισήλθε σε αποκλειστικές συνομιλίες με τον πιθανό αγοραστή της, την Johnson & Johnson.

Ο δείκτης STOXX 600 σημείωσε νωρίτερα πτώση 0,2%, υποχωρώντας για δεύτερη συνεχή ημέρα αφού την Τρίτη ανήλθε στο υψηλότερο επίπεδό του από τις 4 Ιανουαρίου.

Η μετοχή της Monte Paschi, η διαπραγμάτευση της οποίας είχε προηγουμένως ανασταλεί λόγω της μεγάλης πτώσης της, σημείωσε στις 10:49 ώρα Ελλάδας απώλειες 4%. Η τράπεζα δεν κατάφερε χθες να βρει βασικό ιδιώτη επενδυτή και όλα δείχνουν προς βαίνει προς μία κρατική διάσωση. Όπως δήλωσαν πηγές στην ιταλική εφημερίδα Il Sole 24 Ore, η αναμενόμενη κρατική της διάσωση θα γίνει σταδιακά και θα απαιτηθούν δύο ή τρεις μήνες για την ολοκλήρωσή της.

Ο μεταλλευτικός ήταν ο κλάδος με τις μεγαλύτερες απώλειες, σημειώνοντας πτώση 0,9% καθώς η τιμή του χαλκού υποχώρησε σε χαμηλό μηνός.

Άνοδο 7,7% σε ιστορικό υψηλό σημείωσε νωρίτερα η Actelion. Η ελβετική εταιρία στράφηκε και πάλι στον πιθανό αγοραστή της, την Johnson & Johnson, για αποκλειστικές συνομιλίες για μια «στρατηγική συναλλαγή», σε μια κίνηση που φαίνεται να βάζει στο περιθώριο τον έτερο ενδιαφερόμενο Sanofi. Η μετοχή της Sanofi σημείωσε άνοδο 1,8%.

Πτώση 4,3% σημείωσε η Nokia αφού είπε ότι είχε υποβάλει μια σειρά αγωγών σε βάρος της Apple κατηγορώντας την ότι παραβίασε τεχνολογικές πατέντες.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.