Quantcast
Ericsson και Apple σχεδιάζουν συνεργασία - enikonomia.gr
share

Ericsson και Apple σχεδιάζουν συνεργασία

δημοσιεύτηκε:

Οι Ericsson και Apple διευθέτησαν ένα νομικό διαπληκτισμό που αφορούσε σε πατέντες συσκευών κινητής τηλεφωνίας, φτάνοντας σε συμφωνία αδειοδότησης και ανοίγοντας το δρόμο για συνεργασία μεταξύ των δύο κολοσσών της βιομηχανίας της τεχνολογίας.

Σύμφωνα με το Bloomberg, oι δύο εταιρίες συμφώνησαν να συνεργαστούν σε πολλούς τεχνολογικούς τομείς, περιλαμβανομένης της ανάπτυξης του 5G, της διαχείρισης κίνησης δικτύων βίντεο και ασύρματων δικτύων. Η Apple θα προχωρήσει σε μια αρχική πληρωμή στην Ericsson και έπειτα θα πληρώνει δικαιώματα στο πλαίσιο μιας επταετούς συμφωνίας, ωστόσο δεν έχουν δοθεί περισσότερες πληροφορίες.

Στο μεταξύ η Ericsson, ο μεγαλύτερος κατασκευαστής ασύρματων δικτύων, προσπαθεί να αυξήσει τα έσοδά της από την πνευματική ιδιοκτησία καθώς ο ανταγωνισμός στην κύρια επιχείρησή της έχει αντίκτυπο στην ανάπτυξη των εσόδων της.

Η εταιρία εκτιμά πως τα έσοδα που σχετίζονται με την πνευματική ιδιοκτησία θα αγγίξουν τα 13 με 14 δισ. κορόνες φέτος περιλαμβανομένων και των πληρωμών της Apple.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.