Quantcast
Σε ιστορικό υψηλό ο παγκόσμιος δείκτης μετοχών MSCI - enikonomia.gr
share

Σε ιστορικό υψηλό ο παγκόσμιος δείκτης μετοχών MSCI

δημοσιεύτηκε:

Σε ιστορικό υψηλό ανήλθε σήμερα ο παγκόσμιος δείκτης μετοχών MSCI, καθώς τα τελευταία μακροοικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν φαίνεται να επιβεβαιώνουν τις ελπίδες ότι οι μεγάλες οικονομίες όπως οι ΗΠΑ σύντομα θα παράσχουν σημαντικά μέτρα στήριξης της οικονομίας.

Ο παγκόσμιος δείκτης μετοχών MSCI, που παρακολουθεί μετοχές σε 46 χώρες ανήλθε σε ιστορικά υψηλό επίπεδο, καθώς υψηλό ρεκόρ σημείωσε η Wall Street, ενώ η Ασία και η Ευρώπη παγιώνουν την άνοδο κατά 10% περίπου που έχουν καταγράψει από τα μέσα Δεκεμβρίου.

Οι εξαγωγές από την Ινδονησία και την Ταϊβάν σημείωσαν άνοδο, η ανεργία σε κάποιες ευρωπαϊκές χώρες μειώθηκε ενώ οι ισχυρότερες λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ και τα χθεσινά στοιχεία για τον πληθωρισμό ανακοινώθηκαν καθώς ο Ντόναλντ Τραμπ υποσχέθηκε και πάλι σημαντικές μειώσεις φόρων.

«Με εξαίρεση τις πολιτικές εξελίξεις, ελάχιστες φορές έχω δει τέτοιο συνδυασμό θετικών ενδείξεων», σχολίασε ο Ντιντιέ Ντουρέ, επικεφαλής επενδύσεων στην ABN Amro. «Υπάρχει μια δυναμική, δεν γνωρίζουμε πότε θα σταματήσει, αλλά επί του παρόντος είναι ισχυρή».

Ένας ακόμα λόγος για αισιοδοξία είναι ότι, σε αντίθεση με τα τελευταία χρόνια, η προοπτική για αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων – που συνήθως δίνουν τον τόνο για το κόστος δανεισμού παγκοσμίως – δεν φαίνεται να τρομάζει τις αγορές.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.