Quantcast
Stratfor:Η αντίσταση στις μεταρρυθμίσεις θα φέρει την Ελλάδα «απέναντι» στους δανειστές - enikonomia.gr
share

Stratfor:Η αντίσταση στις μεταρρυθμίσεις θα φέρει την Ελλάδα «απέναντι» στους δανειστές

δημοσιεύτηκε:

«Δεν περιμένουμε να βγει η Ελλάδα από την Ευρωζώνη το 2016, αλλά τα προβλήματα δεν θα επιλυθούν σύντομα» αναφέρει σε ανάλυσή του το Ινστιτούτο Stratfor.

Προσθέτει δε, πως «η αντίσταση στις μεταρρυθμίσεις, αρχικά των πολιτών, αλλά και των πολιτικών, θα οδηγήσουν την Ελλάδα για ακόμη μία φορά στη σύγκρουση με τους πιστωτές της».

Σύμφωνα με το Stratfor δύο είναι τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα: η πολιτική αστάθεια και η κοινωνική αναταραχή.

Η κατάρρευση της ελληνικής κυβέρνησης δεν μπορεί να αποκλειστεί, επειδή ο Αλ. Τσίπρας κατέχει μόνο μια πολύ μικρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία λέει το Stratfor, αλλά επισημαίνει πως «η ελληνική κυβέρνηση θέλει να αποφύγει τις πρόωρες εκλογές, οπότε ακόμη και αν έπεφτε, θα υπήρχε αντικατάστασή της από μια τεχνοκρατική κυβέρνηση συνασπισμού που θα εξακολουθούσε να εγκρίνει τις μεταρρυθμίσεις».

Το 2016, η κύρια απειλή  για την Ελλάδα θα είναι κοινωνική αναταραχή, και όχι η αποπληρωμή του χρέους, συνεχίζει στην ανάλυσή του το Stratfor. 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.