Quantcast
Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια: Με άνοδο 1,4% έκλεισε ο Stoxx 600 - enikonomia.gr
share

Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια: Με άνοδο 1,4% έκλεισε ο Stoxx 600

δημοσιεύτηκε:

Με άνοδο 1,4% έκλεισε ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600, εν μέσω χαμηλού τζίρου, ο οποίος ήταν κατά 39% μειωμένος σε σχέση με το μέσο όρο των τελευταίων 30 ημερών. Όλοι οι κλαδικοί δείκτες σημείωσαν κέρδη, εκτός από τις μετοχές των εξορυκτικών εταιρειών.

Ορισμένες από τις ευρωπαϊκές αγορές– όπως η γερμανική, η ιταλική και η ελβετική – θα είναι κλειστές και την παραμονή των Χριστουγέννων, ενώ σε άλλες θα είναι μειωμένη η διάρκεια των συνεδριάσεων.

Οι μετοχές ανακτούν μέρος των απωλειών τους τις τελευταίες εβδομάδες, μετά την υποχώρησή τους στις αρχές του Δεκεμβρίου λόγω της απογοήτευσης για τα μέτρα στήριξης που ανακοίνωσε η ΕΚΤ και τη διεύρυνση της πτώσης των τιμών του πετρελαίου και άλλων πρώτων υλών. Ο Stoxx 600 κινείται σε τροχιά για να κλείσει το 2015 με άνοδο 7,9%.

Ο γερμανικός DAX σημείωσε τη μεγαλύτερη άνοδο (1,9%) από τους δείκτες των αγορών της Δυτικής Ευρώπης, ενώ ο γαλλικός CAC 40 και ο ιταλικός FTSE MIB κατέγραψαν κέρδη τουλάχιστον 1,4%. Ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύθηκε 1%.

 

Πηγή: Bloomberg

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.