Quantcast
Ένας… σωρός διώξεις για απάτη και ξέπλυμα στον Σώρρα - enikonomia.gr
share

Ένας… σωρός διώξεις για απάτη και ξέπλυμα στον Σώρρα

δημοσιεύτηκε:

Υπό τη… δαμόκλειο σπάθη κατηγοριών που επισείουν ακόμα και ισόβια κάθειρξη, αλλά και ενός ακόμα εντάλματος σύλληψης, βρίσκεται ο Αρτέμης Σώρρας: Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών άσκησε χθες βαρύτατες διώξεις κατά του 50χρονου Πατρινού και 7 συνεργατών του, γράφοντας έτσι τον επίλογο της μεγάλης έρευνας για την περιβόητη υπόθεση των 600 δισεκατομμυρίων δολαρίων και τη δράση του κινήματός του, «Ελλήνων Συνέλευσις».

Το εισαγγελικό πόρισμα μάλιστα περιλαμβάνει στοιχεία-φωτιά κατά του εμφανιζόμενου ως «Μεσσία της Ελλάδας», που καταδεικνύουν ότι αποστέρησε από το Ελληνικό Δημόσιο πολλά εκατομμύρια ευρώ εξαπατώντας πλήθος πολιτών με τους ψευδείς ισχυρισμούς περί διάθεσης υπέρ του λαού του αστρονομικού ποσού-«φάντασμα». Αίσθηση πάντως προκαλεί η διαπίστωση της εισαγγελικής αρχής ότι ακόμα και σήμερα -παρά τη «χιονοστιβάδα» των αποκαλύψεων και την καταδίκη στην Πάτρα για υπεξαίρεση, που τον κατέστησε καταζητούμενο- συνεχίζει να αυξάνεται ο αριθμός εκείνων που επικαλούνται τα περίφημα «εξώδικα Σώρρα» για την τακτοποίηση οφειλών τους!

Οι διώξεις στρέφονται κατά του Αρτέμη Σώρρα και των 7 συνεργατών του, που είχαν ήδη κληθεί για παροχή εξηγήσεων ως ύποπτοι (μεσολάβησε όμως η καταδίκη και η εξαφάνιση του 50χρονου) και αφορούν:

~ Απάτη κατ’ εξακολούθηση κατά του Δημοσίου, τραπεζών και ασφαλιστικών ταμείων, με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου 1608/50 περί καταχραστών του Δημοσίου.

~ Συγκρότηση, διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.

~ Ξέπλυμα χρήματος.

~ Πρόκληση και διέγερση για τη διάπραξη κακουργήματος ή πλημμελήματος.

~ Διασπορά ψευδών ειδήσεων.

~ Ψευδή καταμήνυση, ψευδορκία κ.ά.

Ο ογκώδης φάκελος διαβιβάστηκε πλέον σε αρμόδιο ανακριτή που αναμένεται να εκδώσει εντάλματα σύλληψης. Στο πλαίσιο της ανάκρισης θα εξεταστεί παράλληλα ο ρόλος ακόμα δύο στενών συνεργατών του 50χρονου, οι οποίοι βρίσκονται στον Καναδά. Η εφ’ όλης της ύλης έρευνα για το «κόλπο Σώρρα» διενεργείται τους τελευταίους μήνες, κατόπιν παρέμβασης και του υπουργού Δικαιοσύνης με αφορμή δημοσιεύματα για την… άνθηση της δράσης του επικεφαλής της «Ελλήνων Συνέλευσις».

Στο μικροσκόπιο τέθηκαν δεκάδες δικογραφίες που εκκρεμούσαν διάσπαρτες στη χώρα, όπως αυτή που είχε σχηματιστεί από την Εισαγγελία Πελοποννήσου για τα περίφημα εξώδικα, η μηνυτήρια αναφορά του δημοσιογράφου Αλέξανδρου Στεφανόπουλου κ.λπ. Το πόρισμα της εισαγγελέως Πρωτοδικών Ευγενίας Αυλίδου, η οποία διενήργησε την έρευνα, αποκαλύπτει την έκταση της απάτης του 50χρονου Πατρινού ο οποίος -όπως διακριβώνεται με τη…βούλα της Δικαιοσύνης- δεν διαθέτει ούτε ευρώ ως περιουσιακό στοιχείο και επί σειρά ετών υποβάλλει μηδενικές φορολογικές δηλώσεις.

Παρ’ όλα αυτά, έχει καταφέρει να… προσηλυτίσει τουλάχιστον 12.000 πολίτες οι οποίοι έχουν επικαλεστεί τα ανύπαρκτα 600 δισ. για την εξόφληση χρεών τους σε εφορίες, Ταμεία κ.λπ., προκαλώντας ανυπολόγιστη… αιμορραγία εσόδων για το Δημόσιο. Ενδεικτικά αναφέρεται στο εισαγγελικό πόρισμα ότι μόνον στην περίπτωση 115 πολιτών που επικαλέστηκαν «εξώδικα Σώρρα», το ΙΚΑ απώλεσε 4.700.000 ευρώ!

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.