Quantcast
Πόρτο Ρίκο: Θα χρεοκοπήσει τη Δευτέρα για δεύτερη φορά σε πέντε μήνες - enikonomia.gr
share

Πόρτο Ρίκο: Θα χρεοκοπήσει τη Δευτέρα για δεύτερη φορά σε πέντε μήνες

δημοσιεύτηκε:

Το Πόρτο Ρίκο θα χρεοκοπήσει τη Δευτέρα (4/1/2016), για δεύτερη φορά μέσα σε πέντε μήνες, αλλά θα αποπληρώσει μεγάλο μέρος της οφειλής του ύψους 1 δις. δολαρίων, δήλωσε ο Κυβερνήτης του Αλεχάντρο Γκαρσία Παντίγια.

Η μεγαλύτερη οφειλή του νησιού της Καραϊβικής, που ανέρχεται σε 328,7 εκατ. δολάρια και αφορά το γενικό χρέος του, θα πληρωθεί, σημείωσε ο Κυβερνήτης του Πόρτο Ρίκο σε συνέντευξη τύπου που έδωσε στο Σαν Χουάν.

Μία χρεοκοπία στο γενικό χρέος θα ήταν ένα πολύ σοβαρότερο εμπόδιο, επειδή τα ομόλογα αυτά έχουν την ισχυρότερη νομική προστασία σε σχέση με τις άλλες υποχρεώσεις του νησιού.
Ωστόσο, παραμένει το δράμα που αφορά στην επιδείνωση των οικονομικών του Πόρτο Ρίκο και του χρέους του, που ανέρχεται σε 70 δις. δολάρια.

Η χρεοκοπία ανοίγει την πόρτα για πιθανές νομικές διεκδικήσεις από τους θιγόμενους πιστωτές, ενώ το νησί πρέπει τώρα να στρέψει την προσοχή στην επίτευξη μίας συναινετικής αναδιάρθρωσης του χρέους με τους κατόχους ομολόγων του, πριν από την επόμενη μεγάλη αποπληρωμή 1,9 δις. δολαρίων τον Ιούλιο.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.