Μία γυναίκα κρύβεται πίσω από την στροφή στην ποιότητα που
πραγματοποιεί η παγκόσμια βιομηχανία σοκολάτας. Πρόκειται για την Έμιλυ Στόουν,
μία κοινωνική και περιβαλλοντική ακτιβίστρια, η οποία δημιούργησε και προωθεί
ένα μοντέλο συνεργασίας των σοκολατοβιομηχανιών με τις κοινότητες καλλιέργειας
κακάο.
Η εταιρεία της, η Uncowell Cacao, διευκολύνει τη σύναψη
σημαντικών μακροπρόθεσμων και ισχυρών συνεργασιών μεταξύ παραγωγών της Κεντρικής
και Νότιας Αμερικής και των αγοραστών, με κριτήριο την ποιότητα και τη
διαφάνεια.
Η Uncowell Cacao προσφέρει στους αγρότες υψηλά ασφάλιστρα
και τους ενθαρρύνει να παράγουν κακάο υψηλής ποιότητας, προσφέροντας τους παράλληλα
εκπαίδευση πάνω στις βιολογικές και αειφόρες καλλιέργειες, καθώς και στις τεχνικές
συγκομιδής. Ακόμη, τους παρέχει μικροδάνεια και εκπαιδευτικό εξοπλισμό, έτσι
ώστε να μπορέσουν να εφαρμόσουν στην πράξη όλα όσα μαθαίνουν.
Τα αποτελέσματα είναι ήδη εντυπωσιακά! Η πίστη και η
δέσμευση της Έμιλυ Στόουν στην υψηλή ποιότητα έχει ήδη μεταφραστεί σε μπάρες
σοκολάτας απίστευτης νοστιμιάς! Οι καρποί των κακαόδεντρων που παράγονται με
αυτόν τον τρόπο είναι πιο νόστιμοι και πιο ασφαλείς προς κατανάλωση και ήδη
έχουν γίνει ανάρπαστοι με εταιρείες όπως οι Taza, Dandelion και Dick Taylor.