Quantcast
DW: Είχε περάσει από τη Γερμανία ο ένοπλος του Παρισιού; - enikonomia.gr
share

DW: Είχε περάσει από τη Γερμανία ο ένοπλος του Παρισιού;

δημοσιεύτηκε:

Σύμφωνα με την υπηρεσία δίωξης του εγκλήματος της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας, ο νεκρός δράστης είχε μείνει σε κέντρο όπου στεγάζονται αιτούντες άσυλο στο Ρεκλινγκχάουζεν. Η αστυνομία πραγματοποίησε έρευνα στο διαμέρισμα που διέμενε και, σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, δεν υπάρχουν ενδείξεις για επικείμενες νέες επιθέσεις.

Επικαλούμενη τις γερμανικές αρχές ασφαλείας η σημερινή Welt της Κυριακής αποκαλύπτει ότι ο δράστης είχε καταγραφεί στη Γερμανία με τέσσερα συνολικά διαφορετικά ψευδώνυμα. Αξίζει να σημειωθεί ότι πάνω του είχαν βρεθεί ένα μήνυμα στήριξης του Ισλαμικού Κράτους καθώς και μια γερμανική κάρτα SIM.

Στη σχετική τους ανακοίνωση οι γερμανικές αρχές αναφέρουν ότι οι έρευνες έγιναν μετά από στοιχεία που έδωσε η γαλλική πλευρά. Η τελευταία όμως δεν φαίνεται να επιβεβαιώνει προς το παρόν τις εν λόγω πληροφορίες.

Δεν επιβεβαιώνει το Παρίσι

Σε πρωινή συνέντευξή του ο υπουργός εσωτερικών Μπερνάρ Καζενάβ αρνήθηκε να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες για τη διαμονή του δράστη σε κέντρο αιτούντων άσυλο στη Γερμανία. Ο υπουργός συνέστησε προσοχή στη διάδοση τέτοιων πληροφοριών και υπογράμμισε ότι για τον ίδιο το βασικό πρόβλημα που δυσκολεύει το έργο της αστυνομίας είναι τα «αληθοφανή ψευτοδιαβατήρια» που εκδίδει μαζικά το Ισλαμικό Κράτος.

«Πρόκειται για τα χιλιάδες ‘κενά’ διαβατήρια που οι τζιχαντιστές βρήκαν σε Ιράκ και Συρία με τα οποία τροφοδοτούν ένα πραγματικό εργοστάσιο πλαστογράφησης στη Ράκα», δήλωσε ο υπουργός. Πρόσθεσε ότι στις 25 του μήνα στη συνάντηση των υπουργών στο Άμστερνταμ, θα ζητήσει να εξοπλισθεί η Europol με τα απαραίτητα τεχνικά μέσα ώστε να εντοπίζει σε ελάχιστο χρόνο τα ψεύτικα διαβατήρια, στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ.

Ολοκληρώνονται οι εκδηλώσεις στη μνήμη των θυμάτων

Εν τω μεταξύ, με ειδική τελετή στην πλατεία Δημοκρατίας, παρουσία του προέδρου Ολάντ, έκλεισε σήμερα στο Παρίσι η εβδομάδα αφιερωμένη στη μνήμη των 149 θυμάτων της τρομοκρατίας το 2015. Σύμβολο μνήμης χαραγμένη για πάντα, είναι μια βελανιδιά που φυτεύτηκε στην πλατεία.

Διαβάσθηκαν λόγια του Βίκτωρα Ουγκώ, «είναι με την αδελφοσύνη που μπορούμε να σώσουμε την ελευθερία», ακούσθηκε ο ύμνος για το Παρίσι του Ζακ Μπρελ από τη χορωδία του στρατού, ενώ ο Τζόνι Χαλιντέι τραγούδησε το «Μια Κυριακή του Γενάρη» που γράφηκε μετά την επίθεση στο Σαρλί Εμπντό.

Πηγή: DW

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.