Quantcast
Τι αλλάζει με τη νέα επωνυμία για τον τομέα βιομηχανικών ασφαλίσεων του ομίλου Talanx - enikonomia.gr
share

Τι αλλάζει με τη νέα επωνυμία για τον τομέα βιομηχανικών ασφαλίσεων του ομίλου Talanx

δημοσιεύτηκε:

Με άμεση εφαρμογή υπό το εμπορικό σήμα «HDI» έχουν αρχίσει και λειτουργούν οι περισσότερες εταιρείες πρωτασφάλισης του Ομίλου Talanx, τόσο στη Γερμανία όσο και σε διεθνές επίπεδο γενικότερα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Παράλληλα το εμπορικό σήμα «HDI» αποτελεί τη  συντομογραφία της παλαιότερης επωνυμίας «Haftpflichtverband der Deutschen Industrie» (Ένωση Αστικής Ευθύνης της Γερμανικής Βιομηχανίας).

Ειδικότερα, η εταιρεία βιομηχανικών ασφαλίσεων του Ομίλου Talanx λειτουργεί άμεσα υπό τη νέα επωνυμία HDI Global SE. Με την εγγραφή στο αρμόδιο Εμπορικό Επιμελητήριο, η ανακοινωθείσα μετονομασία της HDI-Gerling Industrie Versicherung AG ολοκληρώθηκε πρόσφατα επιτυχώς. Η μετατροπή σε Ευρωπαϊκή Εταιρεία (SE – Societas Europaea = Ευρωπαϊκή Εισηγμένη Ανώνυμη Εταιρεία) έχει ήδη εγκριθεί από την αρμόδια εποπτική αρχή.

Μάλιστα ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του Συμβουλίου Διοίκησης της Talanx AG και CEO της HDI Global SE,  Ντ. Κρίστιαν  Χίνς ανέφερε ότι: «Η μετονομασία είναι ένα σημαντικό ορόσημο στην άνω των 100 ετών ιστορία της εταιρείας. Το νέο όνομα αντικατοπτρίζει την ολοένα αυξανόμενη διεθνή εμβέλεια της εταιρείας μας. Σήμερα, πάνω από το 60% των ασφαλίστρων μας προέρχεται από αγορές του εξωτερικού, με αυξητική τάση».

Επί του θέματος τοποθετήθηκε και ο Managing Director της HDI στην Ελλάδα, Νότης Βαγιακάκος λέγοντας ότι: «Η αλλαγή επωνυμίας σε HDI θα βοηθήσει την εταιρεία μας να διευρύνει το πεδίο δραστηριότητάς της στην εγχώρια και περιφερειακή αγορά. Η νέα επωνυμία είναι αρκετά ευκολότερη στη χρήση της από την προηγούμενη για τους πελάτες μας στην Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή ευθύνης μας. Επιπλέον, η νομική μορφή της Ευρωπαϊκής Εταιρείας (SE) αντικατοπτρίζει τον διεθνή προσανατολισμό μας καλύτερα από την προηγούμενη νομική μορφή, της γερμανικής ανώνυμης εταιρίας. Είμαστε ιδιαιτέρως χαρούμενοι για την αλλαγή αυτή», συμπλήρωσε  ο κ. Βαγιακάκος.

Πάντως, στο πλαίσιο της μετονομασίας, η εταιρεία έχει προχωρήσει στην ανανέωση της εταιρικής της ιστοσελίδας καθώς και όλων των microsites διεθνώς.

Αξιοσημείωτο είναι ότι η HDI Global SE διαχειρίζεται πάνω από 3.000 διεθνή ασφαλιστικά προγράμματα παγκοσμίως. Στους πελάτες της συγκαταλέγονται σχεδόν όλες οι εταιρείες του δείκτη DAX καθώς και πολυάριθμοι διεθνείς όμιλοι. Το διεθνές δίκτυο της HDI περιλαμβάνει υποκαταστήματα, θυγατρικές καθώς και συνεργάτες σε πάνω από 130 χώρες. 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.