Quantcast
Η Lidl στηρίζει τους Έλληνες προμηθευτές - enikonomia.gr
share

Η Lidl στηρίζει τους Έλληνες προμηθευτές

δημοσιεύτηκε:

Της ΜΑΙΡΗΣ Ι. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

 

Την ώρα που σχεδιάζει εντός του έτους να υλοποιήσει επενδύσεις της τάξης των 90 εκατ. ευρώ, η αλυσίδα καταστημάτων Lidl στηρίζει έμπρακτα τους Έλληνες προμηθευτές, χαράσσοντας μία πολιτική που στόχος της αποτελεί η διεύρυνση του τζίρου από τις πωλήσεις ελληνικών προϊόντων.

Η προσθήκη νέων Ελλήνων προμηθευτών, βρίσκεται ψηλά στην λίστα προτεραιοτήτων της πολυεθνικής αλυσίδας σούπερ μάρκετ, γι΄ αυτό και διαρκώς αναζητά νέους συνεργάτες ανά την Ελλάδα, που να μπορούν να προσφέρουν ποιοτικά προϊόντα.  Επιπλέον, η διοίκηση στοχεύει να επεκτείνει την παρουσία των ελληνικών αυτών προϊόντων σε όλα τα καταστήματα που διαθέτει ανά τον κόσμο.

Όσον αφορά στην Ελλάδα, η εταιρεία σχεδιάζει να αυξήσει σταδιακά τον αριθμό της νέας premium κατηγορίας καταστημάτων σε όλη τη χώρα, ανακαινίζοντας τα ήδη υπάρχοντα καταστήματα.

Συνολικά, οι επενδύσεις που προγραμματίζει να υλοποιήσει φέτος για την ανάπτυξη νέων καταστημάτων ανέρχονται στα 90 εκατ. ευρώ, ενώ τα επόμενα δύο χρόνια θα προχωρήσει και στην προσθήκη φούρνων bake off στα καταστήματά της, ένας τομέας που σύμφωνα με τα πρώτα δείγματα των πωλήσεων – σε όσα καταστήματα το έχει εντάξει  –  καταγράφει μεγάλη ζήτηση.

 Το πρώτο κατάστημα στη χώρα μας άνοιξε πριν από 17 χρόνια και σήμερα η γερμανική αλυσίδα αριθμεί 221 καταστήματα, πραγματοποιώντας κάθε χρόνο σημαντικές επενδύσεις. Συνολικά απασχολεί περισσότερους από 4.500 εργαζόμενους και αγοράζει τα προϊόντα από 1.500 προμηθευτές, με το μεγαλύτερο μέρος του τζίρου της εταιρείας να προέρχεται από ελληνικά προϊόντα.

Την πρώτη έκθεση ελληνικών προϊόντων την έκανε πριν από δυο χρόνια δίνοντας την ευκαιρία στους Έλληνες προμηθευτές να αποκτήσουν παρουσία και στα καταστήματα του εξωτερικού. Όλα αυτά τα χρόνια έχει υλοποιήσει επενδύσεις άνω των 1,2 δισ. ευρώ στην Ελλάδα μέσω της Lidl Hellas. Αυτό είχε επισημάνει σε ανακοίνωση της η εταιρεία με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 10 ετών λειτουργίας του κέντρου Logistics στην Πάτρα.

Η εταιρεία εξάλλου έχει γνωστοποιήσει ότι δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην ανάπτυξη και επέκταση των αποθηκευτικών χώρων και των υποδομών Logistics και διαθέτει πέντε τέτοια κέντρα Logistics στην Αττική, στην Πάτρα, στα Τρίκαλα στη Θεσσαλονίκη και στη Θήβα, διασφαλίζοντας την ανταπόκριση στις ανάγκες των πελατών της.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.