Quantcast
Πετρόπουλος (υφυπ. Εργασίας): Θα διορθώσουμε τις περιπτώσεις υπερβολικών εισφορών - enikonomia.gr
share

Πετρόπουλος (υφυπ. Εργασίας): Θα διορθώσουμε τις περιπτώσεις υπερβολικών εισφορών

δημοσιεύτηκε:

Να καθησυχάσει τους ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους, σε σχέση με τις εισφορές που θα καλούνται να καταβάλλουν με το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης,που προβλέπει τη σύνδεσή τους με το καθαρό εισόδημα, επιχείρησε ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος.

Σε δηλώσεις που έκανε στη Θεσσαλονίκη, στο περιθώριο εκδήλωσης της Ομοσπονδίας επαγγελματιών και  εμπόρων, ο κ. Πετρόπουλος τόνισε ότι το υπουργείο θα διορθώσει περιπτώσεις που μπορεί να προκύπτουν υπερβολικές εισφορές. «Εκεί που προκύπτουν τέτοια ποσά, τα οποία είναι πάνω από τις δυνατότητες των ασφαλισμένων, θα δούμε τέτοιου είδους μέτρα. Υπάρχουν τέτοιες σκέψεις, θα τα επεξεργαστεί η νέα επιτροπή. Σκοπός μας δεν είναι να επιβαρύνουμε τους ασφαλισμένους με μεγαλύτερες υποχρεώσεις καταβολής εισφορών. Όταν έχουμε μια ρημαγμένη οικονομία, πρέπει να λάβουμε μέτρα που θα διευκολύνουν τους ασφαλισμένους να ανταποκρίνονται σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία. Δεν πρέπει να οδηγηθούμε σε μια πρακτική που οι εισφορές δεν θα καταβάλλονται εισφορές», συμπλήρωσε.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο υφυπουργός, αναφερόμενος στος ελεύθερους επαγγελματίες που αδυνατούν να ανταποκριθούν στις εισφορές τους, τόνισε πως «είναι απάνθρωπο ν΄αποβάλλονται από την κοινωνική ασφάλιση».

 «Επιθυμούμε μια κοινωνία δικαιοσύνης με στόχο την κοινωνική και όχι την ιδιωτική ασφάλεια», είπε και καυτηρίασε την απόκρυψη εισοδημάτων λέγοντας πως αυτή «ευνοεί όλους όσοι κρύβουν μεγάλα εισοδήματα με “μαύρο” χρήμα». ‘Οσον αφορά τις συντάξεις, δήλωσε πως «θα προστατεύσουμε τις συντάξεις στο ύψος που καταβάλλονται και δεν θα προβούμε σε μειώσεις».

«Τώρα είμαστε σε θέση να διαπραγματευτούμε με στόχο την κοινή συμβολή όλων και πάνω απ’ όλα στο μέτρο που αναλογεί στον καθένα», υπογράμμισε και εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα επέλθει διαδικασία ανάπτυξης στην παραγωγική εργασία με κοινωνική ασφάλιση και χωρίς μειώσεις συντάξεων.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Ιωάννης Μανδρίνος έκανε λόγο για «απαραίτητες ριζικές αλλαγές, ώστε ν’ αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις με στόχο την αναμόρφωση του ασφαλιστικού για να γίνει βιώσιμο και να υπάρξουν ανθρώπινες συντάξεις».

Στη συνέχεια τόνισε την αξία της ευαισθησίας του κοινωνικού συνόλου, που, όπως είπε, «οφείλει να είναι απαλλαγμένο από συντεχνιακές πιέσεις με στόχο ένα ενιαίο επίπεδο παροχών», ώστε «να μην προκληθούν αντιδράσεις που θα βλάψουν το εγχείρημα». Όπως τόνισε, «το ασφαλιστικό είναι εθνικό θέμα, όχι θέμα μιας κυβέρνησης και θα πρέπει να επιλυθεί εδώ και τώρα».

Μάλιστα, ζήτησε να προχωρήσουν οι αναλογιστικές μελέτες, ενώ παράλληλα διατύπωσε το αίτημα οι οφειλές να μεταφέρονται στη συνταξιοδότηση με στόχο να καλύπτονται έτσι τα ταμεία.

 

Πηγή: voria.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.