Quantcast
Διεθνή Χρηματιστήρια: Πτώση 0,4% για τον Stoxx Europe 600 - Κλειστή η Wall Street - enikonomia.gr
share

Διεθνή Χρηματιστήρια: Πτώση 0,4% για τον Stoxx Europe 600 – Κλειστή η Wall Street

δημοσιεύτηκε:

Τα διεθνή χρηματιστήρια έκλεισαν με απώλειες σήμερα, καθώς οι διαρκείς ανησυχίες για την κινεζική οικονομία και ένα νέο κύμα αστάθειας των τιμών πετρελαίου έκανε τους επενδυτές επιφυλακτικούς.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης έκλεισε με πτώση 0,4%, μετά από συνεχείς διακυμάνσεις μεταξύ μικρών κερδών και απωλειών σε όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης. Η Wall Street ήταν κλειστή σήμερα, λόγω αργίας, με συνέπεια να είναι μικρότερος ο όγκος των συναλλαγών στις ευρωπαϊκές αγορές.

Τα περισσότερα ασιατικά χρηματιστήρια έκλεισαν με απώλειες, μετά τη θυελλώδη συνεδρίασης της Wall Street την Παρασκευή, όταν Dow Jones έκλεισε με απώλειες 400 μονάδων. Ωστόσο, ο σύνθετος δείκτης του Χρηματιστηρίου της Σαγκάης έκλεισε με άνοδο 0,4%, καθώς τα σχόλια Κινέζων αξιωματούχων φάνηκε να ηρεμούν τα νεύρα των επενδυτών για τις προοπτικές ανάπτυξης της χώρας και για το νόμισμά της.

Λίγοι επενδυτές περιμένουν τις επόμενες εβδομάδες κάποια ανακούφιση από την αναταραχή στην αγορά, αλλά πολλοί πιστεύουν ότι είναι υπερβολικές οι σημερινές πωλήσεις. «Θα είναι μία πολύ άστατη πορεία, έως ότου η Κίνα και το πετρέλαιο σταθεροποιηθούν», δήλωσε ο επικεφαλής στρατηγικής της BNP Paribas

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.