Quantcast
Νέα πρότυπα εταιρικής διακυβέρνησης από την Τράπεζα Πειραιώς - enikonomia.gr
share

Νέα πρότυπα εταιρικής διακυβέρνησης από την Τράπεζα Πειραιώς

δημοσιεύτηκε:

Κίνηση που εισάγει στην ελληνική τραπεζική αγορά νέα πρότυπα εταιρικής διακυβέρνησης, συνιστά η απόφαση της Τράπεζας Πειραιώς να προχωρήσει στην αναζήτηση διευθύνοντος συμβούλου μέσω διεθνούς διαγωνισμού.

Μετά την παραίτηση του κ. Άνθιμου Θωμόπουλου από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου, η Τράπεζα Πειραιώς ανέθεσε στον διεθνώς αναγνωρισμένο συμβουλευτικό οίκο Egon Zehnder, το έργο της επιλογής των υποψηφίων που θα προταθούν στο διοικητικό συμβούλιο της Τράπεζας για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου.

Με την απόφαση αυτή που είναι πρωτοφανής για τα ελληνικά δεδομένα, επιδίωξη είναι η επιλογή του αντικαταστάτη του κ. Θωμόπουλου να γίνει με κριτήρια υψηλών προδιαγραφών και της μέγιστης δυνατής διαφάνειας, με στόχο την υλοποίηση του στρατηγικού σχεδίου της Τράπεζας Πειραιώς.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Τράπεζας Πειραιώς, η αρμόδια Επιτροπή (Nomination Committee) του διοικητικού της συμβουλίου ανέθεσε στο διεθνή συμβουλευτικό οίκο Egon Zehnder τη συνδρομή στην επιλογή υποψηφίων από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που θα προταθούν στο διοικητικό συμβούλιο για την πλήρωση της θέσης του διευθύνοντος συμβούλου.

Ο νέος διευθύνων σύμβουλος που θα αναδειχθεί στο αμέσως προσεχές διάστημα από την παραπάνω διαδικασία, θα είναι επικεφαλής του Ομίλου Πειραιώς για την υλοποίηση του Επιχειρηματικού Σχεδίου και των μεσοπρόθεσμων στόχων του.

Σημειώνεται ότι αύριο Τετάρτη 20 Ιανουαρίου πρόκειται να συνεδριάσει το διοικητικό συμβούλιο της Τράπεζας Πειραιώς για να ορίσει ένα μέλος του, ως εντεταλμένο σύμβουλο (Interim CEO) και παράλληλα επικεφαλής της Εκτελεστικής Επιτροπής μέχρι την ανάδειξη του νέου διευθύνοντος συμβούλου.

Η Εκτελεστική Επιτροπή του Ομίλου που αποτελείται από 6 ανώτερους γενικούς διευθυντές με την προσθήκη και του Interim CEO, έχει την ευθύνη για την ομαλή και αδιάλειπτη λειτουργία της Τράπεζας, με προσήλωση στους πελάτες και στους μετόχους της.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.