Quantcast
Κριτική για την παράταση της κοινοβουλευτικής περιόδου - enikonomia.gr
share

Κριτική για την παράταση της κοινοβουλευτικής περιόδου

δημοσιεύτηκε:

Υπέρ της παράτασης της κοινοβουλευτικής περιόδου από τα τέσσερα στα πέντε χρόνια τάχθηκαν σήμερα οι επικεφαλής όλων των κοινοβουλευτικών ομάδων στο Βερολίνο.

Το σχόλιο της εφημερίδας Badische Neueste Nachrichten: «Για να μην εξελιχθεί η παράταση της βουλευτικής περιόδου σε μια υφέρπουσα αφαίρεση εξουσιών του πολίτη, θα πρέπει να συνδυαστεί απαραίτητα με περαιτέρω μεταρρυθμίσεις που αφορούν την λειτουργία του κοινοβουλίου. (σ.σ. Η παράταση της βουλευτικής περιόδου) μπορεί γίνει ευρέως αποδεκτή από τους πολίτες μόνο εάν προβλεφθούν ταυτόχρονα πρωτοβουλίες πολιτών και η διεξαγωγή δημοψηφισμάτων και σε ομοσπονδιακό επίπεδο και ενισχυθεί έτσι σημαντικά η άμεση δημοκρατία».


Για το ίδιο θέμα η εφημερίδα Nürnberger Nachrichten αναφέρει: «Ιδιαίτερα σε μια περίοδο όπου πολλοί άνθρωποι αισθάνονται ότι η πολιτική δεν τους λαμβάνει υπόψη, σε μία εποχή όπου όλες οι παρατάξεις παραδέχονται ότι υπάρχει απογοήτευση από την πολιτική γενικότερα και θα ήθελαν μεγαλύτερη ενεργό συμμετοχή και ανάμειξη των πολιτών στα κοινά, η παράταση της βουλευτικής περιόδου θα έδινε ένα τελείως λάθος μήνυμα. Ένα μήνυμα που αφήνει να εννοηθεί: ‘Αγαπητοί πολίτες, σας παρακαλούμε ψηφίστε μόνο κάθε πέντε χρόνια και τον υπόλοιπο χρόνο αφήστε μας στην ησυχία μας».



share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.