Quantcast
Βίζερ: Υπάρχουν οι προϋποθέσεις για έγκαιρη ολοκλήρωση της αξιολόγησης - enikonomia.gr
share

Βίζερ: Υπάρχουν οι προϋποθέσεις για έγκαιρη ολοκλήρωση της αξιολόγησης

δημοσιεύτηκε:

Την απάντηση ότι “υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για την έγκαιρη ολοκλήρωση της αξιολόγησης”, αναφέρει ο επικεφαλής του EuroWorking Group, Τόμας Βίζερ, στο ερώτημα αν υπάρχουν κίνδυνοι για την ελληνική οικονομία σε περίπτωση που καθυστερήσει η πρώτη αξιολόγηση.

Σε συνέντευξη του στο “Έθνος της Κυριακής”, ο κ. Βίζερ δηλώνει για το προσχέδιο της κυβέρνησης για τη μεταρρύθμιση στο ασφαλιστικό ότι είναι “προς την σωστή κατεύθυνση”, αλλά παράλληλα κρατά κλειστά τα χαρτιά του αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Ο ευρωπαίος αξιωματούχος, αναφερόμενος στο θέμα του χρέους τονίζει ότι αυτό θα εξεταστεί στο τέλος της πρώτης αξιολόγησης, καθώς ο βαθμός βιωσιμότητάς του εξαρτάται από πολλούς παράγοντες που είναι κεντρικοί στην αξιολόγηση. Επίσης, εμφανίζεται εκ νέου κάθετος σε ό,τι αφορά στη συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα, καθώς η παρουσία του Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα απαιτείται από τους κανόνες του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης.

Ο επικεφαλής του EWG, αναφέρεται και στο “σχέδιο Χ”, που αποκάλυψε ο Γιάνης Βαρουφάκης: “Σε κάποιους λίγους ανθρώπους εκτός Ελλάδας είχε γίνει σαφές, ήδη από τον Μάρτιο, ότι στη χώρα υπήρχε μία γραμμή σκέψης -από ένα πολύ περιορισμένο αριθμό ατόμων- ότι από την αρχή δεν είχαν την πρόθεση να ολοκληρώσουν το δεύτερο πρόγραμμα, αλλά υπολόγιζαν ότι θα μπορούσαν να πάρουν τα χρήματα του προγράμματος στο τέλος χωρίς δεσμεύσεις. Αυτό το σχέδιο δεν ήταν καλά μελετημένο και υπό οποιεσδήποτε συνθήκες δεν θα είχε λειτουργήσει”.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.