Quantcast
Πτωτικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου - enikonomia.gr
share

Πτωτικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου

δημοσιεύτηκε:

Πτωτικά κινήθηκαν οι τιμές του πετρελαίου σήμερα, με το αμερικανικό αργό να υποχωρεί από τα υψηλά επίπεδα διετίας εν μέσω προβλέψεων για αυξημένη παραγωγή.

Ωστόσο, η πτώση ήταν συγκρατημένη καθώς οι εκτιμήσεις ότι ο ΟΠΕΚ και άλλοι βασικοί παραγωγοί θα συμφωνήσουν αυτή την εβδομάδα να παρατείνουν τη συμφωνία για μείωση της παραγωγής προσέφεραν στήριξη στην αγορά.

Στις 10:20 ώρα Ελλάδας, το πετρέλαιο μπρεντ σημείωσε πτώση 20 σεντς στα 63,66 δολάρια το βαρέλι. Το αμερικανικό αργό υποχώρησε κατά 45 σεντς στα 58,50 δολάρια.

Οι παγκόσμιες τιμές πετρελαίου έχουν σημειώσει μεγάλη άνοδο τους τελευταίους μήνες χάρη στις προσπάθειες του Οργανισμού Πετρελαιοεξαγωγικών Κρατών (ΟΠΕΚ) και άλλων παραγωγών, περιλαμβανομένης της Ρωσίας, να θέσουν όρια στην παραγωγή.

Ο ΟΠΕΚ και οι σύμμαχοί του μείωσαν την παραγωγή κατά 1,8 εκατ. βαρέλια την ημέρα τον Ιανουάριο και συμφώνησαν να διατηρήσουν περιορισμένη την παραγωγή έως τον Μάρτιο. Οι χώρες-μέλη του ΟΠΕΚ συνεδριάζουν την Πέμπτη για να συζητήσουν την πολιτική του Οργανισμού και οι περισσότεροι αναλυτές αναμένουν κάποιου είδους συμφωνία για παράταση των μειώσεων.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.